Ministrul Educatiei: Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT, Comunicate pentru Romanii din Toata Tara

Ministrul Educatiei anunta deciziile oficiale de ultim moment comunicate pentru romanii din toata tara, iata ce masuri sunt liate de Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT Comunicate Romanii Toata Tara

Ministrul Educatiei a decis sa comunice in mod oficial deciziile luate in cadrul ministerului, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste in mod oficial despre ceea ce se intampla cu noul calendar pentru inscrierea copiilor la crese, gradinite si servicii complementare de educatie timpurie, cu detalii disponibile mai jos.

Ministrul Educatiei explica in ce conditii se vor putea face aceste inscriei, oferind inclusiv date clare cu privinre la zilele in care se va desfasura intregul proces, Ligia Deca ajutandu-i pe romani sa inteleaga felul in care se va desfasura acest proces important in cursul urmatoarelor luni in toata Romania.

“Când pot fi înscriși copiii la creșe, grădinițe și în serviciile complementare de educație timpurie ? Am anunțat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului. Un extras din calendarul final de înscrieri este disponibil în imaginile de mai jos.

Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a Metodologiei de înscriere și a calendarului. Mă bucur că informațiile sunt disponibile mai devreme decât în alți ani – în acest fel, toți cei implicați au mai mult timp pentru a organiza procesul ținând cont de nevoile tinerelor familii!

Ce copii pot fi înscriși la creșă (nivel anteprescolar) sau grădiniță (nivel preșcolar) ? În grupele de nivel antepreșcolar – copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile. În grupele de nivel prescolar – copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri care se acordă prin cifra de școlarizare asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generații a copiilor de 4 ani în grupa mijlocie și a copiilor de 5 ani în grupa mare din învățământul preșcolar.

Calendarul de completare și depunere a cererilor (Partea I). 20 – 24 mai – Reînscrierea copiilor care frecventează creșa/grădinița în acest an școlar. 24 mai – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după etapa de reînscrieri. 27 mai – 14 iunie – Înscrieri – Etapa I, pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți. 14 iunie – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după prima etapă de înscrieri.

Calendarul de completare și depunere a cererilor (Partea a lI-a). 17 iunie – 5 iulie – Înscrieri – Etapa a lI-a, pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți. 5 iulie –  Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după a doua etapă de înscrieri. 19-29 august –  Etapa de ajustări – Înscrierea copiilor
care nu au fost înscriși în primele două etape/care nu au participat la înscriere. 30 august – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări.”