Ministrul Apararii: 2 Informatii de ULTIM MOMENT pentru Romani in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii anunta 2 informatii de ultim moment, foarte importante pentru romani in plin razboi in Ucraina, iata ce transmite Angel Tîlvăr.

Ministrul Apararii 2 Informatii ULTIM MOMENT Romani Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii transmite 2 informatii foarte importante, de ultim moment, pentru romanii din intreaga tara, in plin razboi intre Rusia si Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr aduce in atentia noastra este adus faptul ca avioanele F-16 ale Romaniei vor avea mentenanta in tara noastra, inclusiv cele pe care sunt antrenati pilotii Ucrainieni.

Ministrul Apararii spune ca inclusiv rachetele HIMARS vor beneficia de mentenanta in Romania, multumita unui acord incheiat cu companii din SUA, separat fiind oferite informatii de catre MApN despre discutiile avute in cadrul grupului de contact pentru Ucraina, care s-a intalnit recent pentru a discuta despre ajutorul oferit tarii.

“Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanță la cele mai înalte standarde, în România. Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naționale. Iar AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil și este Centru de Mentenanță pentru F-16 și pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS.

În cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o la Bacău am văzut și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România. Tot la Bacău, am vizitat și compania ELMET INTERNATIONAL, care fabrică componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad au participat marți, 19 martie, la cea de-a 20-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina, la baza aeriană Ramstein, Germania. Scopul reuniunii a fost acela de a analiza progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare, de a prezenta aspecte de actualitate și evaluări privind conflictul din Ucraina, precum și stadiul acordării de sprijin de către țările participante.

În intervenția sa, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale a evidențiat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea țării noastre la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM UA și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

De asemenea, a fost subliniata importanța Centrului de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloților români și ucraineni. În încheierea intervenției sale, demnitarul român a menționat importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, la nivel internațional, în contextul de securitate extrem de dificil.”