Afirmatiile de ULTIM MOMENT ale lui Volodimir Zelenski in Plin Razboi intre Ucraina si Rusia

Volodimir Zelenski a facut o serie de anunturi de ultim moment in plin razboi intre Ucraina si Rusia, iata ce spune presedintele ucrainean acum.

Afirmatiile ULTIM MOMENT Volodimir Zelenski Plin Razboi Ucraina Rusia

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre întâlnirea sa cu ministrul apărării din Țările de Jos, Kaisa Ollongren, subliniind angajamentul puternic al comunității internaționale față de apărarea țării sale împotriva agresiunii continue a Rusiei.

Președintele Zelenski a descris vizita ministrului Ollongren în Nipro, unde a fost martoră la consecințele devastatoare ale bombardamentelor aeriene rusești, ca un semnal clar al sprijinului internațional pentru Ucraina. “Întâlnirea noastră a subliniat necesitatea imperativă de a întări apărarea aeriană a Ucrainei,” a spus Zelenski, adăugând că Țările de Jos au promis să furnizeze artilerie suplimentară, vehicule blindate și drone.

Această întâlnire vine în contextul în care Ucraina se pregătește pentru inaugurarea Summit-ului Global pentru Pace, care va avea loc în Elveția. Președintele Zelenski a făcut apel la toate națiunile lumii să participe și să contribuie la restabilirea păcii, subliniind că “fiecare voce contează”.

În plus, Zelenski a exprimat recunoștința sa profundă față de Țările de Jos și celelalte națiuni care au oferit sprijin crucial. “Ucraina nu împarte lumea în mari și mici,” a declarat el, respingând orice formă de viziune colonialistă asupra lumii și subliniind egalitatea dintre națiuni.

Recent, a avut loc și un alt “Ramstein”, o întâlnire a țărilor care susțin Ucraina în apărarea sa împotriva terorii rusești. La această întâlnire, care a fost descrisă de Zelenski ca fiind “productivă”, s-au discutat noi pachete de apărare, inclusiv livrarea de artilerie limitată și aderarea unor noi state la inițiativa de a furniza muniție Ucrainei.

Prioritatea apărării aeriene, războiul electronic și dezvoltarea capabilităților de drone rămân în centrul eforturilor de apărare ale Ucrainei, cu rezultate concrete deja observabile pe teren. Zelenski a mulțumit tuturor țărilor participante la “Ramstein”, în special Statelor Unite și secretarului Austin, pentru conducerea și sprijinul oferit.

“Mulțumim tuturor celor din lume care ne ajută! Slavă tuturor oamenilor noștri care luptă și lucrează pentru Ucraina!” a încheiat președintele Zelenski, un mesaj care rezonă puternic cu dorința de pace și stabilitate la nivel global.