Armata Romana: Multiple Informari Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania, in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana a transmis multiple informari oficialepentru milioane de romani, cu privire la actiunile militarilor in plin razboi intre Ucraina si Rusia.

Armata Romana Multiple Informari Oficiale ULTIM MOMENT Romania Plin Razboi Ucraina

Armata Romana a publicat multiple informari oficiale de ultim moment pentru milioane de romani din toata tara, aducand in imediata noastra atentie ceea ce fac militarii, prima informare vizand exercitiile de la Baza 95 Aeriana, la care au participat militarii romani, dar si exercitiile Fortelor Aeriene cu zboruri de joasa altitudine.

Armata Romana ne aduce deasemenea in imediata atentie faptul ca trei avioane ale Fortelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat in Romania, la baza 86 Aeriana, acesta urmand a fi folosite pentru instruirea pilotilor romani si ucrainieni, ca parte a angajamentelor din cadrul NATO si pentru ajutarea Ucrainei in plin razboi.

“Militari din cadrul Batalioanelor 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu, 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” și 284 Tancuri „Cuza Vodă” au executat un exercițiu cu trageri reale de luptă (LFX) de nivel pluton. Activitatea, la care a participat și un elicopter al Bazei 95 Aeriene „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”, a avut loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române execută, în perioada 20–22.03.2024, zboruri de antrenament la înălțimi mici pe teritoriul României. Zborul la joasă înălțime poate genera îngrijorări în rândul comunităților locale din proximitatea zonelor de pregătire. Statul Major al Forțelor Aeriene informează cetățenii că aceste exerciții vizează creșterea capacității de reacție a personalului aeronautic în orice situație.

𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐑𝐨𝐳𝐚 𝐂𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚𝐬̦𝐢𝐥𝐨𝐫”! La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat competiția militară a cercetării „Roza Cercetașilor”, faza pe Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, etapa de iarnă. Competiția a aliniat la start loturile unităților subordonate brigăzii, loturi formate din structuri ISR, care au concurat în cadrul probelor de patrulă și ștafetă.

Trei aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat marţi, 19 martie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești. Aeronavele vor deservi Centrul de Instruire înființat ca urmare a colaborării dintre Ministerul Apărării Naționale, prin Forțele Aeriene Române și Ministerul Apărării din Țările de Jos, prin Forțele Aeriene Regale Olandeze, în parteneriat cu Compania Lockheed Martin și cu sprijinul Regatului Danemarcei, stat coordonator alături de Țările de Jos,a Coaliției internaționale F-16.

Centrul de instruire F-16 din Baza 86 Aeriană îşi propune să creeze un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16, nu doar pentru nevoile actuale şi viitoare ale Forţelor Aeriene Române, ci şi pentru sprijinirea aliaţilor şi partenerilor inclusiv a celor ucrainieni. Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.”