Austria: Karner are Vesti Oficiale de ULTIM MOMENT, cand Aderara Romania la Schengen

Austria ne transmite prin Gerhard Karner o serie de vesti oficiale de ultim moment privind aderarea Romaniei la Schengen, iata ce spune ministrul.

Austria Karner Vesti Oficiale ULTIM MOMENT cand Aderara Romania Schengen

Austria transmite prin Gerhard Karner o serie de vesti oficiale de ultim moment cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul austriac anunta faptul ca in 2023 au fost realizate multe deportari din tara sa, catre tari terte, ceea ce vine ca o veste buna in contextul problemelor legate de cererile privind azilul.

Austria s-a tot plans constant de problemele legate de cererile de azil, astfel ca anuntul privind o crestere a deportarilor in 2023 fata de 2022 vine ca o veste buna pentru cand va adera Romania la Schengen, asteptarile fiind ca anul acesta sa fie agreata aceasta decizie, urmand ca din 2025 sa fie ridicate controalele la granitele terestre, daca se ajunge la un acord.

Austria a refuzat la inceputul anului sa confirme faptul ca aderare Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre va fi posibila incepand cu anul 2025, insa vestile bune de la Gerhard Karner privind cresterea deportarilor, este o veste excelenta, deci ramane doar de vazut daca Karl Nehammer va putea fi convins sa ne accepte intr-un final.

“Dacă facem un bilanț al întoarcerilor și deportărilor din 2023, putem spune pe bună dreptate că 2023 a fost un an al plecărilor și al deportărilor. Această tendință continuă și anul acesta, aproximativ 200 de persoane au fost deja deportate. O politică de azil credibilă și echitabilă trebuie să fie strictă, astfel încât să poată fi și echitabilă.

Pentru că cineva care nu are niciun drept sau și-a pierdut dreptul de a rămâne în Austria trebuie să părăsească țara. Deportările și procedurile rapide sunt doar două dintre măsurile care sunt necesare în lupta împotriva abuzului în materie de azil, a migrației ilegale și a traficului de persoane.”