Schengen: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT privind Austria si Cand Adera Romania la Schengen

Schengen este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment privind Austria si cand adera Romania la Schengen, iata ce se intampla pentru milioane de roman.

Schengen este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment, venite de la Bucuresti cu privire la masurile luate in ultima vreme in legatura cu Austria, dar si pentru aderarea Romaniei la Schengen cat mai rapid, iar asta deoarece Catalin Predoiu vorbeste mai jos despre faptul ca Politia de Frontiera si aeroporturile sunt pregatite pentru 31 martie 2024.

Schengen ne primeste doar partia, cu aeroporturile si porturile, insa Catalin Predoiu afirma ca exista cooperare stransa intre Romania si Austria pentru ca si controalele la granitele terestre sa fie ridicate, fiind propusa o extindere a cooperarii politienesti intre cele doua tari, pentru a expedia aderarea totala la Spatiul Schengen, fara controale la granitele terestre.

Schengen este marul discordiei dintre Austria si Romania de ani de zile, insa deocamdata de la Bucuresti vin vesti incurajatoare, care ne spun ca aderarea totala e posibila chiar din 2025, dar va fi nevoie de mult mai multa presiune pusa pe Karl Nehammer pentru a renunta la ideile sale si a facilita accesul in sistem pentru tara noastra.

“Deci noi suntem pregătiți pentru aplicarea acestei decizii. În același timp, vreau să spun că Poliția de Frontieră nu este singura instituție implicată în aplicarea deciziei Consiliului, de extindere a aquis-ului comunitar Schengen, sunt și alte instituții. Concret, este important ca și aeroporturile să fie pregătite pentru noile proceduri și noile fluzxuri în interiorul aeroportului.

Noi avem permanent contact cu Ministerul Afacerilor Interne din Austria. Am avut personal discuții cu ministrul Karner, îndelung, în acest an, de trei ori până acum. Am propus ministrului Karner să extindem colaborarea noastră dincolo de subiectul Shengen și să avem o platformă de cooperare polițienească internațională foarte solidă cu Austria.”