Austria: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT care Vizeaza si cand Adera Romania la Schengen

Austria a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment care vizeaza si cand adera Romania la Schengen, iata ce vesti bune vin de la Viena.

Austria Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Vizeaza cand Adera Romania Schengen

Austria a publicat o serie de anunturi oficiale de ultim moment, care vizeaza si cand adera Romania la Schengen, iar asta pentru ca direct de la Viena vin o serie de date, chiar de la ministrul Gerhad Karner, cu privire la reducerea substantiala a numarului de migranti care au ajuns pe teritoriul tarii in ultimul an de zile, vestile fiind foarte bune.

Austria ne spune ca numarul de contrabandisti arestati pe teritoriul sau a scazut extrem de mult intr-un an de zile, multumita actiunilor derulate de catre politie la granite, dar si ca acestia incep sa evite tara, din cauza controalelor mai intense, astfel desi acum nu stim cand adera Romania la Schengen, total, s-ar putea sa nu mai dureze atat de mult.

Austria colaboreaza si cu tari terte pentru a impiedica migrantii sa ajunga pe teritoriul sau, ceea ce desigur ca este o alta veste extrem de buna, astfel ca aderarea Romaniei la Schengen ar putea avea loc mult mai devreme decat am putea crede, un lucru extrem de bun pentru noi, mai ales pentru traficul terestu, unde inca sunt controale.

“Criminalitate de migrație și contrabandă. Un alt punct important este controlul punctelor de frontieră și zonei de frontieră, de exemplu cu Operațiunea Vulpe, unde anul trecut au fost arestați 725 de contrabandiști. Datorită acestor controale intensive, putem vedea clar că contrabandiştii evită acum Austria.

În ianuarie și februarie anul precedent, 3.296 de imigranți ilegali au fost prinși numai în Burgenland; în perioada comparabilă din 2024 au fost 154. Un alt punct important se referă la cooperarea cu țările terțe, țările de origine și țările de tranzit. Drept exemple sunt date acordurile cu Maroc (februarie 2023), India (mai 2023) și Irak (iulie 2023).”