Electrica: Oficiala Notificare de ULTIM MOMENT, cu o IMPORTANTA informare Vizand Clientii Romani

Electrica publica o notificare oficiala de ultim moment cu o informare importanta vizand clientii din Romania, iata ce transmite acum compania.

Electrica Oficiala Notificare ULTIM MOMENT IMPORTANTA informare Vizand Clientii Romani

Electrica, grupul de energie de la care primesc peste 4 milioane de romani energie electrica si gaze naturale in fiecare zi, ii notifica in mod oficial pe toti cu o importanta informare legata de o obligatie extrem de serioasa. Vorbim despre citirea contorului pentru consumul de energie electrica, sau gaze naturale, cei de la Electrica explicand cui revine obligatia ca informatiile care sunt preluate de pe acesta sa fie 100% corecte, pentru o facturare cat mai exacta.

Electrica explica in mod oficial faptul ca, pentru ca facturile sa fie cat se poate de corecte, este necesar ca operatorul de distributie sa citeasca contorul, obligatia fiind la furnizor si nu la client, asa cum crede foarte multa lume. Asta inseamna ca indiferent daca transmiteti in mod corect, sau nu, informatii legate de consumul lunar, obligatia de inregistrare corecta a acestor informatii revine companiei si nu clientului final, deci daca facturile nu sunt corecte, nu e obligatia noastra.

Electrica: Oficiala Notificare de ULTIM MOMENT, cu o IMPORTANTA informare Vizand Clientii Romani

Electrica explica foarte clar acest lucru clientilor din toata Romania, astfel incat toti sa stie ce sa faca in momentul in care constanta ca facturile pe care le primesc in fiecare luna, nu sunt tocmai corecte, si nu releva realitate, asa cum ar trebui. Acest lucru poate duce la facturari foarte inexacte, iar asta in conditiile in care se emit cel putin o data pe an facturi de regularizare pentru clientii Electrica, iar ele trebuie sa fie cat mai exacte, pentru a nu se plati bani fara sa fie nevoie.

Electrica este obligata sa inregistreze in mod cat se poate de corect consumul de la clientii din toata Romania, pentru a putea emite facturi de regularizare cat mai exacte, altfel clientii pot depune plangeri impotriva facturilor eronate. Chiar daca transmiteti indexul autocitit in mod constant si platiti facturi bazate pe el, daca Electrica va inregistra un consum diferit, atunci acela va aparea pe facturile de regularizare, iar apoi va trebui sa faceti plangere pentru a vedea de unde vine diferenta.

Electrica are pe website-ul sau toate informatiile importante cu privire la detaliile legate de facturi, astfel ca oricine este interesat de aceste date, le poate citi pentru a vedea cum trebuie gestionate situatiile privind facturarea.