Ucraina Face fata Tot mai Greu Atacurilor Repetate ale Rusiei

Ucraina face fata tot mai greu atacurilor repetate ale Rusiei, iata ce spune Kiev-ul despre situatia tot mai dificila inregistrata pe front.

Ucraina Face fata Greu Atacurilor Repetate Rusiei

Ucraina face fata tot mai greu atacurilor repetate ale Rusiei, existand un risc major ca situatia sa degenereze si rusii sa reuseasca sa faca avansuri teritoriale majore, daca ucrainienii nu vor primi mai rapid ajutorul pe care SUA si NATO il tot promit de luni de zile.

Ucraina se plange de foarte multa vreme ca nu are parte de ajutorul necesar pentru a putea tine piept atacurilor nemiloase ale Rusiei, iar situatia risca sa scape de sub control, pentru ca ajutorul vine extrem de greu, spre deloc, alegerile din SUA din 2024 complicand situatia si mai mult.

“În prezent, Ucraina împiedică forțele ruse să obțină câștiguri tactice semnificative pe întreaga linie a frontului, dar întârzierile continue în asistența de securitate a SUA vor extinde probabil amenințarea succesului operațional rusesc, inclusiv în moduri neliniare și posibil exponențiale.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat într-un interviu pentru CBS News, publicat pe 28 martie, că forțele ucrainene au reușit să rețină avansurile rusești până în iarna 2023-2024 și că forțele ucrainene au stabilizat situația operațională.

Forțele ucrainene au încetinit ritmul avansurilor rusești la vest de Avdiivka în urma confiscării de către Rusia a așezării pe 17 februarie, iar forțele ruse au realizat doar câștiguri tactice treptate, marginale în altă parte în Ucraina. Zelensky a declarat că forțele ucrainene nu sunt pregătite să se apere împotriva unui alt efort ofensiv major rusesc așteptat în mai sau iunie 2024

Forțele ruse vor continua probabil să mențină ritmul operațiunilor lor ofensive până în primăvara anului 2024, indiferent de condițiile meteorologice și de teren dificile, pentru a exploata lipsa de material ucrainean înainte de sosirea asistenței de securitate limitate așteptate din Occident.

De asemenea, forțele ruse urmăresc probabil să forțeze Ucraina să cheltuiască materiale pe care altfel ar putea să le acumuleze pentru eforturile defensive în această vară și posibile operațiuni contraofensive mai târziu în 2024 sau în 2025.

Penuria generalizată ar putea forța Ucraina să acorde prioritate resurselor limitate sectoarelor critice ale frontului, crescând riscul unei descoperiri rusești în alte sectoare mai puțin bine aprovizionate și făcând linia frontului în general mai fragilă decât pare, în ciuda ritmului relativ lent actual al Rusiei. avansuri.”