Ministrul Apararii: Oficiala Informare de ULTIM MOMENT Legata de Activitatile Importante pentru Romania

Ministrul Apararii a facut o foarte importanta informare oficiala de ultim moment legata de activitatile pentru Romania in plin razboi in Ucraina.

Ministrul Apararii Oficiala Informare ULTIM MOMENT Legata Activitatile Importante Romania

Ministrul Apararii transmite o oficiala informare de ultim moment legata de activitatile importante pentru Romania, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a fost in cursul zilelor trecute prezent in Slovenia, unde a cerut trimiterea de trupe in Romania, ca parte a NATO, pentru a intari securitatea de care se bucura Romania.

Ministrul Apararii explica in mod oficial mai jos ceea ce a fost discutat si agreat cu omologul sau din Slovenia in materie de masuri pentru a reduce impactul razboiului dintre Rusia si Ucraina, iar asta in conditiile in care vorbim despre o presiune tot mai mare pe care o resimte tara noastra in aceasta perioada.

“În cadrul vizitei oficiale în Slovenia, am convenit cu omologul meu, Marjan Šarec , să continuăm discuțiile pentru o prezență a militarilor sloveni în România, lucru care ar reprezenta o expresie clară a solidarității aliate. Ne dorim consolidarea relației noastre la nivel politico-militar și mă bucur că acest lucru produce rezultate concrete. Susținem Centrul de Excelență pentru Vânători de Munte din Poljce şi mulțumim pentru interesul arătat Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București.

Am discutat cu ministrul apărării sloven și despre situația de securitate din regiunea Balcanilor de Vest și a Mării Negre, cu accent asupra impactului războiului de agresiune declanșat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Trebuie să rămânem uniți și să continuăm să sprijinim Ucraina pentru respectarea dreptului internațional și a valorilor democratice.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre situația de securitate la nivel regional și global, recunoscând că trecem printr-o perioadă de provocări securitare. În plan bilateral, ambii demnitari au subliniat necesitatea de a consolida cooperarea și în formatele internaționale din care fac parte, ca element esențial pentru asigurarea stabilității și păcii pe termen lung.

Ministrul român a mulțumit omologului său pentru sprijinul oferit de Slovenia în cadrul Procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM-CC), inițiativă regională a cărei președinție rotativă este deținută de România. În context, a evidențiat importanța aderării Republicii Moldova, ca membru cu drepturi depline, pe timpul reuniunii miniștrilor apărării SEDM de la Ankara, din luna noiembrie 2023.

Astfel, a fost recunoscut rolul SEDM pentru creșterea rezilienței în Balcanii de Vest și R. Moldova. În final, miniștrii Tîlvăr şi Šarec au reiterat angajamentul ferm al României și Sloveniei de consolidare a securității și stabilității regionale și internaționale și au convenit să continue dialogul și cooperarea pentru a face față provocărilor comune de securitate.”