Ministrul Educatiei: Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Scoli, Dezvaluite Elevilor si Profesorilor

Ministrul Educaatiei anunta actiunile oficiale de ultim moment pentru scoli, dezvaluindu-le elevilor si profesorilor ce masuri sunt puse in aplicare.

Ministrul Educatiei Actiunile Oficiale ULTIM MOMENT Scoli Dezvaluite Elevilor Profesorilor

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi cu privire la actiunile oficiale de ultim moment pentru scolile din Romania, iata ce dezvaluie Ligia Deca pentru tineri, profesori si parinti, ea fiind prezenta la Sibiu pentru semnarea unui contract PNRR, in baza caruia va fi finantat un campus de invatamant dual.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce sunt foarte importante proiectele de acest gen pentru Romania, dar separat de asta a fost in vizita inclusiv la o scoala locala, acolo unde a discutat cu elevii si profesorii despre investitiile implementate pentru a imbunatati substantial experienta educationala de care au parte.

“Unul dintre cele mai importante momente ale vizitei în #Sibiu a fost semnarea contractului de finanțare cu fonduri din PNRR pentru campusul de învățământ dual PRODUAL, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Consorțiul din Sibiu este un parteneriat între Universitatea „Lucian Blaga”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, șapte unități de învățământ preuniversitar, Primăria Sibiu și șase operatori economici.

Dezvoltarea de astfel de campusuri este esențială în contextul generalizării, din anul 2029, a învățământului dual. Avem nevoie de tineri care să se poată integra pe piața muncii și ține de noi să le asigurăm oportunități de dezvoltare pe care să le valorifice! Am toată încrederea că determinarea celor implicați va face posibilă dezvoltarea competențelor tinerilor din regiune în ruta duală, pornind de la liceu și continuând în învățământul superior.

In domenii-cheie pentru comunitatea locală și regională, precum: mecanică, mecatronică, comerț sau industrie alimentară. Mă aflu, astăzi, #ÎnVizităLaSibiu. Mi-am luat energia, la începutul vizitei în județ, de la #copiii Școlii Gimnaziale Aurel Decei, din Gura Râului. Am găsit acolo o comunitate educațională extraordinară, care se bucură de o școală modernă.

Reabilitată în 2022 cu sprijin de la autoritatea locală, dotată apoi cu fonduri din PNRR. Un exemplu de implicare pentru comunitate – copiii se bucură de activități care au ca scop creșterea participării școlare și reducerea abandonului școlar, finanțate prin PNRAS. Beneficiază, de asemenea, de o masă la școală, prin Programul Național Masă Sănătoasă.

Dincolo de beneficiul măsurilor sau al programelor dispuse de la nivel central, fiecare dintre adulții cu care copiii interacționează în școală contribuie în mod esențial la starea lor de bine. Și mă bucur mult să pot spune că aici am găsit atât de multă dorință de bine la oamenii școlii. Mulțumesc pentru exemplul de “așa da”!”