Austria: Presiunea Creste pe Karl Nehammer, Masuri de ULTIM MOMENT pentru Cand Adera Romania la Schengen

Austria resimte o presiune crescuta, inclusiv pe Karl Nehammer, cu noi masuri luate de Bucuresti pentru cand adera Romania la Schengen, iata anunturile.

Austria Karner Vesti Oficiale ULTIM MOMENT cand Aderara Romania Schengen

Austria resimte o presiune tot mai mare, care este pusa pe Karl Nehammer, iar asta aduce si o serie de masuri de ultim moment pentru cand adera Romania la Schengen, totul fiind anuntat de catre ministrul de interne Catalin Predoiu, care confirma ca inca din ianuarie se lucreaza la ridicarea controalelor la granitele terestre din Spatiul Schengen.

Austria colaboreaza cu Romania in momentul de fata pentru reducerea migratiei ilegale, a traficului de persoane si a infractionalitatii transfrontaliere, scopul autoritatilor de la Bucuresti fiind cresterea increderii in capacitatea noastra de a proteja frontierele si a il convinge pe Karl Nehammer ca aderarea la Schengen a tarii noastre, trebuie sa fie completa.

Austria va fi presata nu doar de catre Romania, ci si de catre Comisia Europeana sa permita aderarea Romaniei la Schengen, dar disparitia lui Karl Nehammer din fruntea Guvernului de la Viena va fi cea mai sigura cale de a obtine ceea ce dorim, indiferent ce masuri la guvernul de la Bucuresti si cat se chinuie.

“Noi nu am oprit demersurile. Diferența majoră față de anul trecut este că acum am devenit membri ai Spațiului Schengen și abordăm acest dosar mai departe din poziția de stat membru Schengen cu o altă influență, cu, dacă vreți, cu o altă poziție în rândul statelor membre europene. Ne concentrăm pe prevenirea și contracararea fluxurilor de migrație ilegală.

Am făcut nenumărate discuții, concrete, aplicate cu colegii miniștri din Austria, dar și din alte state membre ale UE, pentru a organiza echipe și a ne coordona eforturile, astfel încât nivelul de încredere să crească. Noi am demarat încă din ianuarie măsurile de implementare pentru prima etapă, dar și pregătirea pentru etapa a doua.”