Avertizare ELECTRICA Oficiala foarte IMPORTANTA pentru Milioanele de Clienti din Romania

Electrica a emis o avertizare oficiala foarte importanta pentru milioanele de clienti din toata Romania, iata ce transmite compania pentru oameni.

Avertizare ELECTRICA Oficiala IMPORTANTA Milioanele Clienti Romania

Electrica, binecunoscutul grup de energie din Romania care detine cea mai mare retea de distributie a energiei electrice si distribuie inclusiv gaze naturale, a decis sa avertizeze milioane de clienti in legatura cu o situatie foarte serioasa. Cei de la Electrica le vorbeste tuturor clientilor despre faptul ca nu ar trebui sa intervina in vreun fel asupra sistemelor folosite pentru distributia energiei electrice, avertizarea avand menirea de a-i face pe oameni sa inteleaga ca siguranta primeaza.

Electrica are pe website-ul subsidiarei DEER, Distributie Energie Electrica Romania, o avertizare in care spune ca romanii nu trebuie sa faca interventii neautorizate in instalatii de distributie a energiei electrice, la linii aeriene, cabluri subterane, panouri electrice etc. In situatia in care clientii Electrica ar face acest lucru, si-ar pune in primul rand in pericol viata, pentru ca aceste instrumente sun sub tensiune, dar ar putea provoca si intreruperi ale furnizarii.

Avertizare ELECTRICA Oficiala foarte IMPORTANTA pentru Milioanele de Clienti din Romania

Electrica spune ca interventiile de acest gen duc, de obicei, la supraconsum si sunt o cauza de aparitie a unor deranjamente colective, care pot provoca intreruperi in distributia cu energie electrica in diverse regiuni ale retelei. Asta inseamna ca nu doar cei care umbla in mod neautorizat la retea pot fi afectati de probleme de furnizare a curentului electric, ci si alte persoane, care e posibil nici macar sa nu stie ce se intampla si sa ramana fara curent degeaba.

Electrica are o pagina dedicata pe website-ul subsidiarei DEER, in care ofera multiple informatii in legatura cu felul in care putem sa ne protejam cel mai bine in situatii de acest gen si sa nu ne punem viata in pericol fara rost. Realitatea este ca interventiile la reteaua Electrica, sau a oricaror altor distribuitori de acest gen, trebuie sa fie facute doar de catre persoane care sunt intr-adevar autorizate sa faca asta, nu de catre oameni care nu stiu ce fac.

Electrica ar putea sa si ceara despagubiri de la unii dintre clientii care umbla in mod neautorizat la retea si pot provoca deranjamente la scara mai larga, asa ca e important sa aveti in vedere inclusiv acest lucru.