Italia: Hotararea Oficiala de ULTIM MOMENT a Giorgiei Meloni pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Italia anunta o hotarare oficiala de ultim moment a Giorgiei Meloni pentru aderarea Romaniei la Schengen, iata ce face guvenrul de la Roma in 2024.

Italia Hotararea Oficiala ULTIM MOMENT Giorgiei Meloni Aderarea Romaniei Schengen

Italia va incepe curand as puna in aplicare o hotarare extrem de importanta luata de catre Giorgia Meloni, iar ea va avea un impact major pentru aderarea Romaniei la Schengen in totalitate, totul pentru ca autoritatile de la Roma s-au inteles cu Albania sa trimita unii dintre migrantii care ajung pe teritoriul tarii si depun cereri de azil in UE.

Italia va finanta constructia unor centre de cazare in Albania, in ele urmand a fi gazduite persoanele care ajung pe teritoriul italian prin orice metode, pana la 3.000 de persoane urmand a fi cazate in aceste centre albaneze pana la procesarea cererilor de azil, ceea ce va degreva autoritatile italiene de gazduirea lor si va ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Italia se plange de foarte multa vreme in legatura cu faptul ca primeste foarte multe cereri de azil in fiecare an, iar aceasta masura poate fi una extrem de buna pentru rezolvarea situatiei si implicit eliminarea uneia dintre cele mai mari plangeri, din cauza careia si aderarea Romaniei la Schengen a fost blocata de catre Austria.

“Albania se pregătește să găzduiască tabere care procesează cereri de azil pentru migranții salvați de autoritățile italiene, operațiunile urmând să înceapă pe 20 mai 2024. Într-un pact semnat în noiembrie anul trecut, premierul albanez Edi Rama și premierul italian Giorgia Meloni au convenit să redirecționeze au salvat migranți în Albania.

Pentru procesarea cererilor lor de azil. Licitația conturează înființarea a trei facilități capabile să găzduiască în jur de 3.000 de persoane. La sosire, migranții vor primi articole de bază și acces la asistență juridică. Vor fi aplicate măsuri stricte de securitate, rezidenții fiind reținuți în facilități până când cererile lor de azil vor fi procesate.”