Germania: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT care fac INUTILA Aderarea Romaniei la Schengen

Germania anunta masurile oficiale de ultim moment care fac inutila aderarea Romaniei la Schengen, iata ce decizii au fost luate la Berlin in 2024.

Germania Masurile Oficiale ULTIM MOMENT fac INUTILA Aderarea Romaniei Schengen

Germania ia o serie de masuri oficiale de ultim moment, care fac inutila aderarea Romaniei la Schengen, ele fiind anuntate de catre Berlin pentru toata Europa, iar dupa cum era de asteptat, tara isi va securiza toate granitele in perioada EURO 2024, impunand controale la toate punctele de trecere ale frontierelor, ministrul Nancy Faeser anuntand asta.

Germania impune aceste masuri pentru a-si proteja granitele in perioada unui eveniment sportiv foarte important, iar aderarea Romaniei la Schengen pe cale aeriana devine inutila din moment ce toate granitele vor fi vizate de efectuarea de controale de securitate, astfel ca usurinta deplasarii dispare complet, teoretic si pe aeroporturi.

Germania afirma ca impune aceste masuri strict din ratiuni de securitate, din cauza faptului ca in perioada EURO 2024 un numar foarte mare de persoane va ajunge pe teritoriul sau, iar ele ar trebui sa fie verificate foarte atent, astfel ca aderarea Romaniei la Schengen nu ne va ajuta aici, dar dupa turneul final situatia va reveni intr-un final la normal.

“Vom efectua controale temporare la frontieră la toate frontierele germane în timpul turneului pentru a preveni intrarea în țară a posibililor autori de violențe. Acest lucru este necesar pentru a oferi cea mai bună protecție posibilă pentru acest eveniment internațional major. Verificările temporare reprezintă un set dovedit de instrumente de securitate.

Controlul la frontieră s-ar concentra pe amenințarea terorismului islamist, a extremiștilor, a huliganilor și a altor criminali violenți. Măsurile vor include și securitatea rețelei împotriva atacurilor cibernetice. Autoritățile de securitate germane nu au făcut nicio modificare în evaluarea lor de securitate a amenințării teroriste la adresa Germaniei în urma atacului de la Moscova, evaluarea amenințării lor este în curs de desfășurare.”