AVERTISMENTUL ANM Meteorologic Oficial de ULTIM MOMENT pentru Romania in 1 Aprilie 2024

Avertismentul ANM meteorologic oficial de ultim moment pentru Romania in 1 aprilie 2024, aduce in atentie fenomene de vreme serioasa pentru tara.

AVERTISMENTUL ANM Meteorologic Oficial ULTIM MOMENT Romania 1 Aprilie 2024

Avertismentul ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologic oficial de ultim moment pentru Romania pe 1 aprilie 2024, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo care vor afecta regiuni intinse ale tarii in cursul urmatoarelor ore, dar si in cursul zilei de maine.

ANM aduce in atentia noastra faptul ca norii cu praf saharian vor ramane in continuare peste Romania pana maine noapte, fiind asteptate depuneri de praf in aceasta noate, astfel ca, in cazul in care efectele fenomenului vor fi usor de observat, macar vom sti care este sursa lor.

Comunicat cu privire la transportul de praf saharian în zona României!

La finalul lunii martie circulația predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.

În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menține particule de praf deasupra teritoriului României, iar depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marți, în vest, nord și centru, unde sunt prognozate ploi.

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS).