Ministerul Apararii: Importante Vesti Oficiale de ULTIM MOMENT privind Actiunile Armatei in Plin Razboi

Ministerul Apararii transmite o serie de foarte importante vesti oficiale de ultim moment pentru romani, cu actiunile militarilor in plin razboi.

Ministerul Apararii Importante Vesti Oficiale ULTIM MOMENT Actiunile Armatei Plin Razboi

Ministerul Apararii a publicat o serie de vesti importante cu privire la actiunile de ultim moment ale militarilor roman in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca ni se aduce in atentie pregatirea impreuna cu genistii francezi, trimisi de NATO in Romania, pentru cresterea operativitatii si a exertizei soldatilor nostri.

Ministerul Apararii vorbeste si despre continuarea unei traiditii din Al Doilea Razboi Mondial a militarilor romani, separat fiind aduse in atentia noastra si alte dezvaluiri cu privire la misiunile de pregatire, sau concursurile, la care soldatii din Romania au participat in cursul perioadei recente.

“Geniști în poligon! Sub deviza ”Stronger together”, militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” s-au instruit alături de aliații francezi și belgieni din cadrul Grupului de Luptă NATO. Militarii au făcut schimb de experiență privind procedurile de manevrare a încărcăturilor explozive și a tacticilor de deminare. Instruirea în comun s-a axat și pe cunoașterea echipamentelor militare din dotarea celor două structuri și a modului de utilizare a armamentului individual.

Un detașament de 30 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” – continuatoarea tradițiilor de luptă ale Regimentului 34 Infanterie, a refăcut drumul victorios al eroilor dobrogeni din perioada 1944-1945, organizând ceremonii religioase și depuneri de flori la mormintele și monumentele din localitățile Oarba de Mureș, Borșa, Chilioara, Carei, Piestany – Slovacia, Strani și Brno – Cehia.

Acțiunea, inițiată cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înființarea regimentului, s-a bucurat de sprijinul și primirea călduroasă a comunităților locale, fiind coordonată și de Ambasadele României în Cehia și Slovacia. Întâlnirea dintre militari și urmașii celor pe care eroii regimentului i-au apărat, au produs emoții și au reînviat amintirea faptelor de eroism de odinioară. Slavă eroilor neamului românesc!

Militarii români au confirmat că sunt printre cei mai buni la alergare montană în Portugalia. În perioada 22-24 martie, a avut loc, în regiunea Mafra / Torres Vedras din Portugalia, a doua ediție a concursului de maraton montan „Military Running Challenge”, organizat sub egida Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM). Au participat sportivi militari din șase țări membre ale CISM (România, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Cipru și Spania).

Sportivii Armatei României au fost, ca și anul trecut, la înălțime și s-au impus fără drept de apel la masculin, la individual, unde a cucerit locul I prin locotenentul Mitrică Leonard și locul II prin plutonierul-major Damian Bogdan. De asemenea, delegația Armatei României s-a clasat pe locul I la echipe masculin și locul III la echipe feminin.”