Italia: Actiunile Oficiale ale Giorgiei Meloni, Anunturi de ULTIM MOMENT ce Sustin Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Italia vede impactul unor actiuni oficiale ale Giorgiei Meloni, anunturi de ultim moment ce sustin finalizare aderarii Romaniei la Schengen fiind facute.

Italia Actiunile Oficiale Giorgiei Meloni Anunturi ULTIM MOMENT Sustin Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Italia a avut o serie de actiuni oficiale extrem de importante luate de catre Giorgia Meloni, considerate radicale de catre unii, dar anunturile de ultim moment facute cu privire la ele, ne arata ca impactul este cel dorit, pentru ca migratia ilegala a sczut la inceput de an 2024, iar asta sustine finalizarea aderarii Romaniei la Schengen acum.

Italia a inceput in 2023 sa incheie pacturi cu tari terte pentru reducerea migratiei, Tunisia fiind una dintre cele mai importante, iar multumita intelegerii facute de catre Giorgia Meloni, migratia din acea regiune a scazut cu 60% la inceput de an 2024, mutandu-se catre Spania, acolo unde numarul intrarilor ilegale a crescut substantial.

Italia a pus in aplicare o serie de masuri importante care pot duce la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in perioada urmatoare, insa desigur ca este nevoie si de alte eforturi sustinute ale Guvernului de la Bucuresti, pentru ca situatia sa se imbunatateasca semnificativ iar procesul pe care l-a inceput tara noastra cu 12 ani in urma sa se si incheie.

“Pentru prima dată în ultimii zece ani, Italia nu mai este principala țară de debarcare a migranților care se îndreaptă spre Europa. Prima, acum, a devenit Spania. În Italia, de la începutul anului, 11.416 persoane au ajuns ilegal, în aceeași perioadă a anului 2023 au fost 28.016 sosiri ilegale. Scăderea este de 60%.

În Spania, însă, imigrația în masă a explodat: 16.156 de intrări ilegale, și este cel mai mare număr din ultimii șapte ani, potrivit datelor publicate de Ministerul Iberic de Interne. Acordurile cu Tunisia funcționează foarte bine, atât de mult încât Uniunea Europeană a lansat o operațiune similară cu Egiptul. Pe de altă parte, în peninsula Iberică și arhipelagurile sale, situația s-a înrăutățit.”