Ministrul Economiei: Hotararea Oficiala de ULTIM MOMENT, privind Romania si Natiunile Unite

Ministrul Economiei anunta o hotarare oficiala de ultim moment privind Romania si Natiunile Unite, iata ce este adus in atentia romanilor acum.

Ministrul Economiei Hotararea Oficiala ULTIM MOMENT Romania Natiunile Unite

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat ieri că țara noastră va găzdui un nou centru regional al Organizației de Dezvoltare Industrială a Națiunilor Unite (UNIDO). Acest centru va avea rolul de a coordona proiectele de dezvoltare din Europa de Est, marcând un moment crucial în seminarul de cooperare România-UNIDO desfășurat recent.

Ștefan-Radu Oprea a exprimat optimism în legătură cu impactul pe care seminarul de cooperare îl va avea asupra înființării centrului regional UNIDO în România. „Avem speranța că, prin eforturile conjugate, vom face pași importanți pentru înființarea acestui centru la noi în țară, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor noastre de dezvoltare,” a declarat Oprea.

Ministrul Economiei a subliniat, de asemenea, angajamentul guvernului de a sprijini economia circulară și potențialul României de a deveni un pol de dezvoltare regională și un hub industrial important, datorită inițiativelor sale „verzi”, poziției geografice strategice și atractivității față de investitori.

Centrul regional, care se preconizează a fi operational în cursul anului viitor, este menit să faciliteze parteneriatele și colaborarea între donatori și statele membre din regiune. O caracteristică distinctă a acestui centru va fi integrarea în structura misiunilor de teren ale UNIDO, diferențiindu-se astfel de birourile țărilor și cele subregionale.

Seminarul de cooperare a fost urmat de o vizită oficială a delegației UNIDO la sediul central al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), unde delegația a fost întâmpinată de secretarul de stat Lucian Ioan Rus. În cadrul întâlnirii, Rus a accentuat necesitatea consolidării parteneriatului dintre România și UNIDO, subliniind importanța schimbului de bune practici și expertiză, benefice nu doar pentru România, ci și pentru statele învecinate.

A fost convenită organizarea unor întâlniri tehnice de lucru în scopul pregătirii documentației necesare și a conceperii viitorului birou de reprezentare UNIDO, care va fi situat în București. Acest demers reprezintă o recunoaștere a rolului pe care România îl poate juca în promovarea dezvoltării industriale durabile în regiune și subliniază angajamentul țării noastre față de obiectivele globale de dezvoltare sustenabilă.