Avertizare a Comisiei Europene pentru Milioane de Romani din Toata Tara

Comisia Europeana a emis o avertizare pentru milioane de romani din toata tara, iata ce ne aduce in imediata atentie si ce este important sa stim.

Avertizare Comisiei Europene Milioane Romani Toata Tara

Comisia Europeana a emis o avertizare extrem de importanta pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus faptul ca de la Bruxelles nu s-au emis directive pentru interzicerea aparatelor de aer conditionat, a frigiderelor, a sistemlor de incalzire, etc.

Comisia Europeana explica mai jos de ce directivele sale recente privind energia nu au vreo legatura cu interzicerea celor mentionate anterior, iar informarea vine la putin timp dupa ce una anterioara ne vorbea si despre centralele pe apartament, care nu sunt interzise.

Comisia Europeana nu interzice frigiderele si aparatele de aer conditionat

Uniunea Europeană NU interzice frigiderele, aparatele de aer condiționat sau cazanele/sistemele de încălzire (de exemplu centrale, boilere, încălzitoare, etc.) pe bază de combustibili fosili!

Directiva privind performanța energetică a clădirilor convenită de Parlamentul European și statele membre ale UE prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente!

De asemenea, Uniunea Europeană a adoptat recent norme consolidate privind utilizarea gazelor fluorurate (gaze F) și a substanțelor care diminuează stratul de ozon (ODS). Aceste gaze și substanțe reprezintă în prezent peste 3% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) din UE. Normele au rolul de a stimula investițiile ecologice, care nu dăunează mediului înconjurător. Prin urmare, Uniunea Europeană NU interzice frigiderele sau aparatele de aer condiționat!

Mai multe detalii sunt disponibile pe #trUE, platforma Reprezentanței Comisiei Europene în România dedicată combaterii dezinformării/