Iata Cand Pregateste Rusia Lansarea unei Noi Ofensive Militare Majore in Ucraina

Rusia pregateste lansarea unei noi ofensive militare majore in Ucraina, iata cand intentioneaza Kremlinul sa atace teritoriile pe care inca nu le-a cucerit.

Iata Cand Pregateste Rusia Lansarea Noi Ofensive Militare Majore Ucraina

Rusia pregateste o noua ofensiva militara in Ucraina in perioada urmatoare, in special in regiunea Donbas, acolo unde rusii inca nu detin controlul total, dar au planuri de a distruge cat mai mult din teritoriu, pentru a impinge armata Ucrainei inapoi catre Kiev, ceea ce desigur ca oricum nu va fi chiar atat de simplu.

Rusia ar putea lansa ofensiva sa pe final de primavara si inceput de vara, serviciile de informatii din Ucraina parand sa aiba detalii despre planurile de atac ale rusilor, ceea ce nu e tocmai surprinzator, dar marea problema este cu ajutorul militar, in special din SUA, fara de care rusii ar putea provoca probleme extrem de mari ucrainienilor.

“Generalul general-locotenent Kyrylo Budanov a raportat că Ucraina anticipează că operațiunile ofensive rusești se vor intensifica la sfârșitul primăverii și începutul verii. Budanov a declarat într-un interviu cu postul german ARD, publicat pe 7 aprilie, că Ucraina se așteaptă ca operațiunile ofensive ale Rusiei să se intensifice în special în Donbas.

Budanov a mai raportat că forțele ruse vor încerca probabil să avanseze spre Chasiv Yar (la vest de Bakhmut) și în direcția Pokrovsk (la aproximativ 43 km nord-vest de Avdiivka). Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat anterior într-un interviu CBS News publicat pe 28 martie că efortul major ofensiv rus ar putea începe la sfârșitul lunii mai sau iunie.

ISW a observat recent că forțele ruse și-au intensificat ritmul operațiunilor lor ofensive în teatru, inclusiv prin desfășurarea unui asalt mecanizat de dimensiunea unei companii către Chasiv Yar pe 4 aprilie și continuă să evalueze că armata rusă pare să atenueze cu succes probabilitatea a crescut pierderile de forță de muncă și de material.

Zelensky și înalți oficiali militari ucraineni au avertizat recent că întârzierile în asistența de securitate au forțat Ucraina să cedeze inițiativa câmpului de luptă Rusiei și că armata ucraineană nu poate planifica un efort de contraofensivă sau defensiv de succes fără a ști când și ce fel de ajutor va primi Ucraina.

ISW continuă să evalueze că întârzierile în asistența militară occidentală au forțat armata ucraineană să creeze material și că forțele ucrainene probabil trebuie să ia decizii dificile, acordând prioritate anumitor aspecte ale apărării sale, în detrimentul contestării inițiativei de a restrânge capacitățile militare ruse sau a planului pentru viitoare contraofensive. operațiunile pe măsură ce dezbaterile prelungite ale SUA despre ajutorul militar continuă.”