Germania: Promisiunea Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Germania a facut o promisiune oficiala de ultim moment extrem de importanta pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata anuntul major.

Germania Promisiunea Oficiala ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Germania a facut o promisiune oficiala de ultim moment pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in imediata atentie a noastra este adusa o afirmatie a cancelarului Olaf Scholz, care spune ca va lucra impreuna cu Comisia Europeana pentru ca veto-ul lui Karl Nehammer sa devina o istorie urata si atat.

Germania spune, prin vocea cancelarului Olaf Scholz, ca veto-ul lui Karl Nehammer este inutil, dar si ca Romania merita sa finalizeze aderarea la Schengen dupa 17 ani ca membru UE, iar romanii merita sa se bucure de aceeasi libertate de miscare precum restul europenilor, ceea ce pune si mai multa presiune pe cancelarul german.

Germania a fost una dintre cele mai mari sustinatoare ale aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Olaf Scholz a incercat sa-l covinga pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau, insa doar SUA a reusit sa o faca, cel putin partial, asa ca ramane de vazut ce fel de ajutor vom primit pentru ca obiectivul Guvernului Romaniei sa fie indeplinit.

“Este scandalos faptul că aţi stat în camera de aşteptare atât de mult timp. Schengen … este un simbol a ceea ce înseamnă Europa liberă, iar realitatea este că cei care s-au opus implementării pe deplin a acordului Schengen sunt conservatorii din Austria şi din alte părţi ale Europei.

În ultimii 17 ani România a fost un membru mândru şi important al UE. Condamnăm inutilul veto pe care Austria şi l-a exprimat. Nu există niciun motiv pentru a nega românilor aceeaşi libertate de mişcare pe care ceilalţi cetăţeni europeni o au deja. Impreună cu colegii mei din Comisie, ne vom asigura că acest acord Schengen se va aplica în întregime Românie.”