Austria: Masurile Oficiale RADICALE Cerute lui Karl Nehammer dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria are cerute masuri oficiale radicale de la Karl Nehammer dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, ce probleme majore exista acum.

Austria Masurile Oficiale RADICALE Cerute Karl Nehammer Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria continua sa fie o tara a controverselor, dupa ce Karl Nehammer i-a ordonat lui Gerhard Karner sa continue sa blocheze finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca de la partidul din care face parte cancelarul vin cereri pentru a se limita la 10.000 numarul de persoane care pot primi azil in fiecare an in tara.

Austria se plange ca primeste multe cereri de azil in fiecare an, insa vasta majoritate a celor care le depun, pleaca in alte tari, deci nu stau acolo pentru a vedea daca li se aproba cererea, insa Karl Nehammer a motivat totusi blocarea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen pe acest lucru, iar acum i se cere sa ia masuri si mai radicale.

Austria a si deportat foarte multi cetateni europeni in 2023, nu migranti din afara UE, chiar daca a primit multe cereri de azil, Karl Nehammer parand sa aiba o agenda proprie destul de neobisnuita cand vine vorba despre controlarea problemei migratiei, iar asta ridica foarte multe semne de intrebare in multe capitale europene.

“Nu am avut niciodată un ministru de Interne care să fie responsabil de atâtea cereri de azil ca ministrul de Interne Gerhard Karner. Această văruire este neglijentă. 80 până la 90 la sută dintre oameni, dintre care unii vin ilegal în Austria, vin prin Burgenland. În calitate de partid de guvernământ, am prezentat aici responsabilitatea și un concept clar.

Acest lucru reduce sistemul de azil la absurd. Trebuie doar să te uiți la numere cu atenție. Ceea ce nu spune ministrul de Interne este că 90 la sută din returnări se referă la alte țări din UE. Aceasta înseamnă că sunt cetățeni ai UE sau resortisanți ai țărilor terțe.”