Ministrul Apararii: Importantele Activitati Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania in Plin Razboi

MInistrul Apararii anunta activitatile oficiale foarte importante de ultim moment pentru Romania in plin razboi intre Ucraina si Rusia, ce spune.

Ministrul Apararii Importantele Activitati Oficiale ULTIM MOMENT Romania Plin Razboi

Ministrul Apararii anunta in mod oficial importantele activitati oficiale de ultim moment desfasurate pentru Romania in plin razboi intre Ucraina si Rusia, Angel Tîlvăr detaliind mai jos intalnirea avuta cu ambasadorul Frantei la Bucuresti, reprezentantul unuia dintre principalii parteneri ai nostri in NATO in acest moment.

Ministrul Apararii ofera mai jos informatii cu privire la ceea ce a discutat cu reprezentanti Frantei in Romania, iar asta pentru ca discutiile au avut in vedere extinderea colaborarii, ministrul romand vorbind inclusiv despre celebrarea a 20 de ani de apartenenta la NATO, un moment extrem de important.

“L-am primit, astăzi, la sediul MApN, pe ambasadorul Franței la București, E.S. Nicolas Warnery. Am discutat despre prioritățile strategice în materie de apărare, în contextul evoluțiilor situației de securitate din regiunea Mării Negre și continuării războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și despre colaborarea în cadrul #NATO și #UE.

De asemenea, am reiterat importanța Parteneriatul Strategic dintre țările noastre, în special pe dimensiunea de securitate, și am evidențiat activitatea Grupului de Luptă de la Cincu și rolul acestuia în creșterea nivelului de pregătire și interoperabilitate între forțele NATO prezente în România. În plan bilateral, ne dorim să identificăm modalitățile optime de consolidare a colaborării în ceea ce privește programele de înzestrare pentru dotarea şi dezvoltarea capabilităţilor militare necesare contracarării noilor amenințări.

Am mulțumit domnului ambasador Warnery pentru că a fost astăzi alături de noi la un eveniment special, de celebrare a celor 20 de ani de apartenență a țării noastre la NATO. România este alături de Franţa şi de ceilalți aliați în procesul de adaptare a Alianţei la provocările prezentului şi viitorului. În context, ministrul român al apărării a subliniat eforturile comune la nivel NATO.

In perioada următoare, în vederea pregătirii deciziilor aliate ce vor fi adoptate la Summit-ul aniversar de la Washington, din luna iulie. Împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO reprezintă un moment de reafirmare a angajamentului nostru față de Alianță și față de valorile sale fundamentale, care sunt, în actualul context de securitate, cu un război la granița de est, mai importante ca niciodată.

România va rămâne un aliat de încredere și un pilon al stabilității și securității în cadrul NATO. Ne angajăm să lucrăm alături de aliații noștri, pentru a consolida și promova valorile noastre comune și pentru a asigura un viitor mai sigur și prosper pentru toți cetățenii noștri. Într-o lume în continuă schimbare, marcată de numeroase amenințări și provocări complexe, unitatea și solidaritatea aliată sunt mai importante ca niciodată.”