Austria: Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT de la Karl Nehammer pentru Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a anuntat o serie de masuri oficiale de ultim moment de la Karl Nehammer pentru blocarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce spune.

Austria Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Karl Nehammer Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria anunta o serie de noi masuri oficiale pe care Karl Nehammer vrea sa le puna in aplicare, dar care continua sa forteze blocarea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca mult controversatul cancelar de la Viena nu vrea sa incheie controalele la granitele cu Ungaria, Gerhard Karner confirmand oficial acest lucru in cadrul unei vizite realizate la granita tarii.

Austria intentioneaza sa continue sa impuna controale la granitele sale cu Ungaria pana la finalul acestui an, in ciuda faptului ca ambele tari fac parte din Spatiul Schengen, iar echipamentele folosite de catre politia de frontiera au fost modernizate, Karl Nehammer fortand nota cu impunerea de controale la granitele Schengen, ceea ce nu face bine Romaniei.

Austria are aceasta atitudine de foarte multa vreme, continuand sa fie impotriva ridicarii controalelor la granitele Schengen, motivand totul cu problema migratiei, chiar daca lucrurile nu stau chiar atat de rau precum vrea Karl Nehammer sa credem cu totii, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ramane in continuare “in aer”, chiar si la final de an 2024.

“Joi dimineață a avut loc o inspecție locală la punctul de trecere a frontierei din Hügelsheim cu șeful de stat Christopher Drexler și directorul de poliție Gerald Ortner. Accentul s-a pus pe situația actuală, provocările din zona migrației și caracterul practic al noilor echipamente (cum ar fi un „detector de bătăi ale inimii” pentru a detecta migranții care intră ilegal în camioane sau noi cititoare de pașapoarte).

Supravegherea funcțională a frontierei este esențială în lupta împotriva migrației ilegale. Controalele în teren (și în Ungaria) vor fi extinse cel puțin până la sfârșitul anului. afirma Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei.”