Ministrul Educatiei: 2 Anunturi Oficiale Importante de ULTIM MOMENT Vizand Scolile si Elevii din Romania

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, pentru scolile si elevii din Romania, iata ce transmite acum.

Ministrul Educatiei 2 Anunturi Oficiale Importante ULTIM MOMENT Vizand Scolile Elevii Romania

Ministrul Educatiei a publicat 2 anunturi oficiale importante de ultim moment, care vizeaza elevii tuturor scolilor din Romania, dar si studentii, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste intr-o prima faza despre Garantia Europeana pentru Copii, adica angajarea de consilieri scolari, despre programul Masa Sanatoasa, burse sociale, si nu numai.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos de ce este importanta Garantia Europeana pentru copii, dar si ce inseamna oferirea de educatie financiara pentru copiii din toata Romania, asta in conditiile in care educatia financiara abia acum este implementata cu dificultate in unitatile de invatamant din Romania.

“Ministerul Educației susține 𝐆𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢! Fiecare măsură îndeplinită e un pas către un viitor mai bun pentru copiii noștri. Dintre acestea amintim: 1.200 de posturi noi de consilieri școlari. 458.833 de elevi din 1.223 de școli beneficiază din 2024 de programul Masă Sănătoasă. Burse sociale în valoare de 300 de lei/lună pentru 410.000 de elevi din grupuri vulnerabile. Acordarea unei burse de 700 de lei/lună pentru mamele minore care își continuă studiile.

Transport public gratuit 100% pentru elevi și 90% reducere la transport pentru studenți. Acordarea de tichete sociale în valoare de 500 de lei/copil într-o tranșă unică pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentație. Construirea și dotarea a 110 creșe noi. Reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de cabinete medicale și școlare. Salutăm inițiativa Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și a UNICEF de a explica 𝐆𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ pe limba copiilor.

Ce înseamnă „grad de îndatorare”, atunci când vorbim despre un împrumut, cum înțelegem riscul de a cheltui în exces, în detrimentul economisirii, ce înseamnă „dobândă” ori „inflație”? Cum ne gestionăm resursele, cât este de important să economisim și la ce ne ajută planificarea financiară? Încă un pas important către educația pe care avem nevoie să o oferim copiilor noștri – Strategia Națională pentru Educație Financiară (SNEF) a fost adoptată în această seară, în Ședința de Guvern!

M-am bucurat că această strategie a fost prezentată chiar astăzi, de Ziua Educației Financiare, la evenimentul organizat de Ministerul Educației, pe care am avut bucuria să îl deschid. Această strategie își propune să aducă mai aproape de tineri instrumente prin care să poată lua decizii financiare responsabile. Asta va însemna, pe termen lung, adulți mai responsabili și conștienți de alegerile financiare pe care le fac.

Mulțumesc partenerilor care au fost și astăzi alături de noi: Ministerul Finanţelor, Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Asociația Română a Băncilor și ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, invitațiilor – Iancu Guda de la Banii în Mișcare și Loredana Poenaru, Director Executiv la Junior Achievement Romania, precum și cadrelor didactice și elevilor.”