Ministrul Agriculturii: INTERDICTIA Foarte IMPORTANTA Anuntata Oficial pentru Romania

Ministrul Agriculturii anunta o interdictie foarte importanta pentru Romania, Florin Barbu aducand in atentia a milioane de romani ceea ce se intampla.

Ministrul Agriculturii INTERDICTIA IMPORTANTA Anuntata Oficial Romania

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat din 9 aprilie 2024 instituirea unei perioade de prohibiție a pescuitului ce va dura 60 de zile, până pe 7 iunie inclusiv. Această măsură afectează toate formele de pescuit – comercial, recreativ, sportiv și familial – în habitatele piscicole naturale.

Florin Barbu a declarat că această decizie este necesară pentru protejarea biodiversității și asigurarea unui viitor durabil pentru resursele acvatice. Peștii, crustaceele, moluștele și alte viețuitoare acvatice sunt acum sub un scut de protecție totală, permițând ecosistemelor să se refacă într-un mod natural și sănătos.

Florin Barbu sustine ca, conform noilor reglementări, orice formă de pescuit în această perioadă este considerată o contravenție și poate atrage amenzi cuprinse între 600 și 1000 de lei. Mai mult, pentru cei care încalcă aceste norme, se va proceda la reținerea și suspendarea permisului de pescuit pentru o durată de 90 de zile. În cazul pescuitului comercial, sancțiunile sunt și mai severe, considerându-se infracțiune, cu amenzi substanțiale și interdicția de a pescui pentru o perioadă de 1 până la 3 ani.

Pentru cei interesați de detalii suplimentare, Ordinul nr. 561/2023/11/2024 care reglementează aceste măsuri este disponibil pentru consultare. Documentul detaliază nu doar perioadele și zonele de prohibiție, dar și zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice pentru anul 2024.

Această decizie vine în contextul unei preocupări globale pentru conservarea mediului și resurselor naturale, reflectând angajamentul României de a urma directivele internaționale pentru protecția și gestionarea durabilă a ecosistemelor acvatice.