Ministerul Educatiei: Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT in Atentia Elevilor din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a anuntat un nou proiect oficial de ultim moment, care este adus in atentia elevilor din scolile Romaniei, iata ce transmite.

Ministerul Educatiei Proiectul Oficial ULTIM MOMENT Atentia Elevilor Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a anuntat un proiect oficial de ultim moment, care este adus in atentia a milioane de elevi, profesori si parinti din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca a confirmat un nou apel de proiecte pentru unitatile de invatamant pilot din Romania, alocand 12 milioane de euro pentru acestea.

Ministrul Educatiei sustine proiecte educationale inovative cu modele curiculare noi, Ligia Deca explicand mai jos ceea ce urmeaza sa se realizeze in cadrul acestor unitati de invatamant pe care statul roman intentioneaza sa le sustina in cursul urmatoarei perioade, iata ce e bine sa stim inclusiv noi acum.

“Am lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”! Alocăm 12 milioane de euro pentru susținerea pilotării unor intervenții educaționale inovative, a unor noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat în unitățile de învățământ. Solicitanți eligibili: unitățile de învățământ preuniversitar acreditate sau autorizate provizoriu.

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15: Educație. Ghidul solicitantului prevede susținerea pilotării unor intervenții educaționale inovative, a unor noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat în unitățile de învățământ ce vor fi selectate spre finanțare.

Prin prezentul apel vor fi finanțate programe-pilot propuse direct de unitățile de învățământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate formate între unitățile de învățământ. Planul de pilotare trebuie să vizeze cel puțin două priorități dintre cele menționate mai jos: Managementul unității de învățământ, inclusiv finanțare alternativă și recrutare personal.

Elemente inovative la nivel de curriculum, arii curriculare și programe școlare; Metode și standarde de evaluare a performanțelor elevilor, Metode de evaluare a progresului în dezvoltarea antepreșcolarilor, preșcolarilor; Metode de autoevaluare instituțională și asigurare a calității; Dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar; Incluziunea antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor cu CES în învățământul de masă.

Având în vedere intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar 198/2023 în septembrie 2023, Ministerul Educației a decis repunerea în consultare a ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”. Inițial acesta a fost supus consultării publice în perioada 11 iulie – 31 iulie 2022, în conformitate cu legislația în vigoare la momentul respectiv (Legea educației naționale nr. 1/2011).”