Mircea Fechet: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT privind Viitorul Energiei in Romania

Mircea Fechet a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment privind viitorul energiei in Romania, iata ce spune ministrul Mediului acum.

Mircea Fechet Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Viitorul Energiei Romania

Ministrul Mediului, a inaugurat astăzi Green Energy Expo & Romenvirotec, cel mai mare târg dedicat energiilor regenerabile și protecției mediului din România, desfășurat între 11 și 13 aprilie la Centrul Expozițional Romexpo din Capitală. Evenimentul, care găzduiește peste 150 de branduri internaționale și locale, este organizat de Euroexpo și Romexpo, în colaborare cu Cancelaria Prim-Ministrului și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Mircea Fechet a subliniat importanța târgului în promovarea sustenabilității și a inovației în domeniul protecției mediului: „Este esențial să aducem în prim-plan tehnologiile de mediu și să discutăm despre schimbările climatice și impactul lor în România. Ne dorim ca acest eveniment să fie un succes și să contribuie la agenda publică în materie de energie verde și locuri de muncă verzi.”

Mircea Fechet afirma ca, in contextul angajamentului României pentru o ‘România neutră’ până în 2050, ministrul a menționat că se preconizează crearea a cel puțin 100.000 de noi locuri de muncă în sectorul energiilor regenerabile. Aceasta viziune este susținută de participarea la târg a 40 de speakeri internaționali și locali, care vor demonstra cele mai recente tehnologii și echipamente.

Concomitent cu târgul, are loc și Forumul Internațional de Mediu, organizat de Revista InfoMediu Europa în parteneriat cu cancelaria prim-ministrului și MMAP. Acest forum își propune să adune lideri de opinie, experți internaționali și reprezentanți ai guvernului pentru a dezvolta soluții sustenabile la provocările globale ale mediului.

Evenimentul oferă, de asemenea, o varietate impresionantă de standuri și expoziții, inclusiv standuri de dimensiuni mari, demonstrând angajamentul organizatorilor pentru un târg de nivel internațional. Participanții au oportunitatea de a vedea în acțiune cele mai noi tehnologii din domeniul energiei regenerabile și managementului deșeurilor, marcând un pas important în transformarea ecologică a României.