Armata Romana: Decizii si Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT cu Importanta pentru Romania in Plin Razboi

Armata Romana a anuntat o serie de decizii si masuri oficiale de ultim moment cu importanta pentru Romania in plin razboi in Ucraina, iata informarile.

Armata Romana Decizii Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Importanta Romania Plin Razboi

Armata Romana a anuntat o serie de decizii si masuri oficiale de ultim moment, cu importanta mare pentru Romania in plin razboi in Ucraina, prima informare avand in centru vizita Sefului Statului Major al Apararii la Brigada 9 Mecanizata Marasesti, Generalul Gheorghita Vlad intalnindu-se cu comandantul unitatii si nu numai.

Armata Romana aduce deasemenea in atentie si o conferinta nationala foarte importanta, care a avut loc la Iasi, in centrul sau fiind Stefan cel Mare si evenimentele pe care Statul Major al Fortelor Terestre le are planificate pentru anul 2024, la intalnire participand ofiteri importanti din cadrul MApN.

“Vizita șefului Statului Major al Apărării la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”. Pe 12 aprilie, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” s-a desfășurat o vizită a șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad. La activitate, au participat, de asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin și locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă Marian Dragomir. În cadrul vizitei, șeful Statului Major al Apărării, s-a adresat întregului personal al marii unități dobrogene și i-a îndemnat pe militari să rămână concentrați pe îndeplinirea sarcinilor încredințate.

În data de 11 aprilie, la Cercul Militar din Iași, a avut loc conferința națională cu tema ,,Ștefan cel Mare și Sfânt și ideea de unitate în spațiul identitar românesc. 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a atletului creștinătății”. Activitatea face parte din seria celor patru evenimente științifice ale Statului Major al Forțelor Terestre, planificate, organizate și desfășurate, pentru anul 2024 în zona de responsabilitate a Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” Iași.

Cu sprijinul Muzeului Militar „Ștefan cel Mare”, filiala Moldova a Muzeului Militar Național „Ferdinand I”, în cooperare cu instituții culturale locale și la nivel național. În cadrul evenimentului, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, generalul de brigadă Nicolae Tonu, a prezentat mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.

Iar locțiitorul comandantului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Ionel Lucian Sandu a transmis, din partea marii unități ieșene, salutul de bun venit participanților. Un moment deosebit l-a constituit secvența muzicală susținută de corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani.

La finalul activității a fost vernisată expoziția cu tema „Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în imaginarul național și european” ,prezentată de către Viorel Bolum și Gheorghe Gîlcă. Conferința la care au participat reprezentanți ai mediului academic din țară, militari activi și în rezervă, a fost moderată de către coordonatorul Muzeului Militar „Ștefan cel Mare”, filiala Moldova – Iași colonelul (rz.) dr. Dan Prisăcaru.”