Austria: Hotarari Oficiale de ULTIM MOMENT de la Karl Nehammer Impotriva Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a luat o serie de hotarari oficiale de ultim moment, prin care Karl Nehammer se pune impotriva aderarii Romaniei la Schengen, iata ce face.

Austria Hotarari Oficiale ULTIM MOMENT Karl Nehammer Impotriva Aderarii Romaniei Schengen

Austria a luat o serie de noi hotarari oficiale foarte importante, pe care Karl Nehammer le vrea puse in aplicare impotriva finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner a anuntat recent ca va prelungi controalele la frontierele tarii sale pentru atat timp cat va fi necesar, in toate directiile, fara ganduri de a renunta la ele.

Austria desfasoara controale la frontierele cu Ungaria, Slovenia, italia, germania, Elvetia si Liechtenstein, iar planuri pentru renuntarea la ele nu exista, ci doar planuri pentru extinderea lor, Karl Nehammer fiind practic total impotriva ideii din spatele Spatiului Schengen, ceea ce va face finalizarea aderarii Romaniei aproape imposibila in anul 2024.

Austria pare sa pur si simplu nu vrea sa faca altceva decat sa controleze in totalitate fluxul de oameni care intra in tara sa, aderarea Romaniei la Schengen mentinand si unele controale pe traficul aerian, astfel ca vedem din partea lui Karl Nehammer o atitudine contrara celei de libere circulatie, fara ca UE sa il poata forta sa isi schimbe convingerile, cel putin acum.

“Efectuarea controalelor la frontieră este una dintre măsurile necesare pentru combaterea migrației ilegale și a mafiei de contrabandă. Controalele la frontieră vor continua atâta timp cât sunt necesare. Controalele la frontieră cu Cehia se vor desfășura până pe 16 aprilie și cu Slovacia până pe 2 iunie.

Controalele asupra ambelor țări vecine au fost introduse în luna octombrie a anului precedent și au fost deja extinse de mai multe ori. De asemenea, Austria efectuează în prezent controale la frontieră cu Ungaria și Slovenia. La celelalte granițe cu Italia, Germania, Elveția și Liechtenstein se efectuează controale intensive în zonele apropiate de graniță. afirma Gerhard Karner.”