Germania: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Dupa Decizia PE, cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Germania vrea o serie de masuri oficiale de ultim moment dupa decizia Parlamentului EUropean, care vor avea impact pe aderarea Romaniei la Schengen.

Germania Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Decizia PE Impact Aderarea Romaniei Schengen

Germania incepe sa ia masuri oficiale de ultim moment pentru asigurarea punerii in practica a deciziei Parlamentului European de saptamana trecuta, iar asta pentru ca o vizita facuta in Bulgaria de ministerul de interne al tarii, are menirea de a pune bazele implementarii Pactului pentru Migratie si Azil, care va ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Germania vrea ca toti migrantii care intra in Europa sa aiba cererile de azil procesate la granitele externe ale Uniunii Europene, adica in Bulgaria, Romania si celelalte tari din zonele externe ale Spatiului Schengen, astfel ca trebuie luate o serie de masuri pentru ca acest lucru sa se intample, iar aderarea Romaniei la sistem depinde de asta.

Germania nu e la primele cereri de acest gen, fiind facute in trecut si altele pentru ca procesarea cererilor de azil sa se faca in acest mod, insa acum vedem si masuri mai importante care sunt puse in practica la granitele UE, iar finalizarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va depinde de implementarea acestui nou pact.

“La cinci zile după ce reforma UE în materie de azil a fost adoptată în Parlamentul European, ministrul Nancy Faeser a vizitat Bulgaria pentru a discuta întrebări despre viitoarea protecție a frontierelor externe ale UE. Punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, este unul dintre locurile în care se va decide dacă compromisul negociat la Bruxelles va funcționa.

Aici ar trebui creat un proiect-pilot, pentru a testa modul în care sunt implementate noile reguli ale UE în materie de azil. Acum ar trebui făcute pregătiri la frontierele externe ale UE, astfel încât regulile reformei Sistemului european comun de azil, să intre în vigoare în cel mult doi ani.”