Rusia a Cucerit Noi Teritorii in Ucraina, Obiectivul Major Impus de Moscova

Rusia a cucerit o serie de noi teritorii in Ucraina, iata ce obiectiv major a fost impus de catre Moscova si pana cand trebuie sa fie indeplinit.

Rusia Cucerit Noi Teritorii Ucraina Obiectivul Major Impus Moscova

Rusia continua sa cucereasca teritorii noi in Ucraina, pe masura ce armata ucraineana ramane fara munitia necesara apararii frontului in fata trupelor statului agresor, iar conform expertilor militari, se pare ca in apropiere de Chasiv Yar rusii au reusit s amai ocupe o serie de teritorii.

Rusia vrea ca pana le 9 mai sa ocupe orasul Chasiv Yar, un punct strategic important pentru operatiunile viitoare ale rusilor, astfel ca ofensiva va fi concentrata intr-o mai mare masura asupra acestui oras in perioada urmatoare, dar ramane de vazut si cat succes va avea.

Comandantul-șef ucrainean, general-colonelul Oleksandr Syrskyi, a raportat că comandamentul militar rus înalt urmărește să pună mâna pe Chasiv Yar, regiunea Donețk, de sărbătoarea Rusiei de Ziua Victoriei, pe 9 mai. Obiectivul comandamentului militar rus de a captura Chasiv Yar în doar trei săptămâni și jumătate indică faptul că comandamentul rus probabil evaluează că forțele ruse vor putea cuceri orașul la un ritm mai rapid de operațiuni ofensive decât eforturile de a captura Bakhmut în mai 2023 sau Avdiivka. în februarie 2024.

Comandamentul militar rus evaluează probabil că lipsa continuă de muniții critice ucrainene va permite forțelor ruse să pună mâna pe Chasiv Yar în câteva săptămâni, în ciuda evaluării ISW că forțele ruse au ajuns în prezent doar în partea cea mai estică a Microraionului Kanal, în cea mai estică Chasiv Yar.

Comandamentul rus și-a stabilit în mod obișnuit obiective nerealiste pentru progresele rusești, iar un milblogger rus și-a exprimat speranța că forțele ruse ar putea fi capabile să intre în Microraionul Novyi din sud-estul Chasiv Yar până pe 9 mai.

Totuși, armata rusă va intenționa să valorifice deficitele semnificative de artilerie și apărare aeriană ucraineană, care sunt esențiale pentru apărarea ucrainei și care nu au constrâns apărarea Ucrainei a lui Bakhmut sau Avdiivka în aceeași măsură cu constrângerile lor actuale.

Comandamentul militar rus va continua probabil eforturile împotriva lui Chasiv Yar până la punctul culminant al efortului, dar forțele ruse pot fi capabile să facă progrese mai rapide decât în eforturile anterioare, având în vedere gradul actual al penuriei de artilerie și apărare aeriană a Ucrainei.