Armata Romana: Importante Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Soldatilor pentru Romania in Plin Razboi

Armata Romana a anuntat o serie de foarte importante actiuni oficiale de ultim moment ale soldatilor pentru Romania in plin razboi in Ucraina.

Armata Romana Importante Actiuni Oficiale ULTIM MOMENT Soldatilor Romania Plin Razboi

Armata Romana transmite o serie de foarte importante actiuni oficiale de ultim moment, pe care soldatii romani le-au derulat pentru Romania in plin razboi in Ucraina, amplul exercitiu militar Sea Shield continuand cu mii de militari NATO si sute de echipamente de tehnica militara comasate in Marea Neagra.

Armata Romana vorbeste si despre Gheparzii Transilvani si Sky Guardians, care desfasoara activitati in Polonia in momentul de fata, totul in timp ce in Romania militari romani si cei ai NATO participa la diverse exercitii militare si nu numai, pentru a-si intari cooperarea, in eventualitatea derularii de misiuni impreuna.

“„Sea Shield 24” continuă! Peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale. Scenariul exercițiului se concentrează pe combaterea acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, controlul traficului maritim și fluvial și acțiunile de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune.

„Gheparzii Transilvani” și „Sky Guardians” împreună în Polonia! În această perioadă, militarii Detașamentelor de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” și „Sky Guardians” desfășoară activități împreună, în baza militară din Polonia. Pentru a-și lua rămas bun de la celelalte națiuni din cadrul Grupului de Luptă și pentru a-i introduce pe noii colegi în colectiv, „Gheparzii Transilvani” au organizat un turneu de fotbal, demonstrând, încă o dată, faptul că sportul înseamnă unitate.

De asemenea, aceștia au participat alături de militarii americani, britanici, croați și polonezi la o campanie de reîmpădurire, în apropierea bazei militare. Această activitate s-a desfășurat cu sprijinul comunității locale și a avut drept scop încurajarea activităților de protejare a mediului înconjurător. Finalul exercițiului de instruire în comun.

O săptămână plină de provocări, în care, structuri ale Forțelor Terestre, aeronave și personal din cadrul Forțelor Aeriene, împreună cu militari ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, și-au testat calitățile fizice și deprinderile specifice luptei în teren muntos, greu accesibil, prin desfășurarea unui exercițiu complex, în poligonul de instrucție Păiș din județul Covasna.

Pentru a recompensa efortul depus și rezultatele foarte bune obținute în această perioadă de pregătire, în cadrul unei ceremonii desfășurate în data de 12 aprilie, șeful de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, colonelul Iuliu-Ilie Cristian Arsene, alături de locțiitorul comandantului Grupului de luptă al NATO dislocat în România, locotenent-colonelul Thiery Frederic, au acordat diplome de merit și au oferit monede reprezentative cu însemnele heraldice ale celor două structuri, militarilor care s-au evidențiat în această perioadă.”