Ministrul Educatiei: Hotarare de Guvern Oficiala de ULTIM MOMENT si un Mesaj pentru Tinerii Romani

Ministrul Educatiei anunta o hotarare de Guvern oficiala de ultim moment si un mesaj pentru tinerii romani, iata ce transmite Ligia Deca oamenilor.

Ministrul Educatiei Hotarare Guvern Oficiala ULTIM MOMENT Mesaj Tinerii Romani

Ministrul Educatiei a publicat doua mesaje oficiale de ultim moment pentru elevii, parintii si profesorii din toata Romania, Ligia Deca aducand in imediata atentie a milioane de romani un targ educational de stiinta si tehnologie, care are loc la Bucuresti si care aduna peste 100 de companii din toata Romania.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre un proiect de Hotarare de Guvern pe care o vrea adoptata pentru a se trece in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice un institut, care urmeaza sa primeasca si toata finantarea de care are nevoie pentru a functiona in continuare.

“Astăzi a început PoliFest, cel mai mare Târg educațional de știință și tehnologie. Aduce laolaltă zeci de mii de studenți, absolvenți, cercetători și peste 100 de companii și este organizat și găzduit de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București. Atmosferă frumoasă, tineri entuziaști și, mai ales, o mulțime de lucruri de aflat – despre ofertele educaționale ale facultăților din domeniu, inovare, oportunități de carieră.

Participanții, printre care și 2000 de elevi, sunt așteptați la conferințe științifice, workshopuri, expoziții de echipamente și noi tehnologii. Felicitări pentru parteneriatul autentic școală – mediu de afaceri! Este o necesitate pentru asigurarea accesului tinerilor pe piața muncii și un element esențial pentru dezvoltarea rutei duale complete!

Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi substanţelor Dulci Fundulea este instituţie publică cu finanţare extrabugetară şi personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”. În prezent, Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea se identifică în toate documentele oficiale ca fiind Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea.

Legea nr. 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, cu modificările şi completările ulterioare, identifică Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea, drept unitate de cercetare-dezvoltare care urmează a fi preluată şi integrată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Legea nr. 45/2009, cu modificările și completările ulterioare, prevede în anexa nr. 4 poz. 7, denumirea unităţii de cercetare-dezvoltare ca fiind Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea. În prezent, Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea, îşi desfăşoară activitatea în condiţii similare societăţilor comerciale, pe bază de contracte încheiate potrivit legii, este organizat pe principii economice şi calculează amortismente pentru mijloacele fixe din dotare; salarizarea se stabileşte pe bază de negociere.”