Austria: Karl Nehammer face Noi Presiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ce Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Austria face prin Karl Nehammer o serie de noi presiuni oficiale de ultim moment, care afecteaza aderarea Romaniei la Schengen, iata ce transmite.

Austria Karl Nehammer face Noi Presiuni Oficiale ULTIM MOMENT Afecteaza Aderarea Romaniei Schengen

Austria face o serie de noi cereri oficiale de ultim moment, pe care Karl Nehammer le vrea puse in aplicare in Uniunea Europeana, ele afectand procesul de finalizare a aderarii Romaniei la Schengen, iar asta deoarece prin ministrul Gerhard Karner vorbeste despre punerea in aplicare a noului pact privind migratia, dar si eventuala extindere a lui.

Austria a discutat cu celelalte tari cu care are granite, pentru a ajunge la solutii privind actuala criza a migratiei, iar Karl Nehammer vrea sa reduca si mai mult numarul cererilor de zil si al migrantilor ilegali care ajung in tara sa, cerand totusi masuri suplimentare de protectie a granitelor, care ar putea afecta si aderarea Romaniei la Schengen.

Austria nu vrea sa permita finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, cu ridicarea controalelor la granitele terestre, ceva ce Karl Nehammer a spus in repetate randuri, iar din pacate pentru noi, va fi foarte greu de schimbar parerile cancelarului, mai ales daca ne uitam la ceea ce spune Gerhard Karner mai jos cu privire la situatia actuala.

“Criminalitatea transfrontalieră necesită cooperare transfrontalieră și o facem foarte intens în acest format. Principala provocare aici este criminalitatea de contrabandă din Austria. Am luat măsuri intensive și am dislocat și polițiști austrieci pe teritoriul maghiar. Vedem că aceste măsuri au dus la uşurare pentru Austria, dar şi pentru Germania şi Elveţia.

În primul trimestru al anului trecut am avut 4.450 de arestări după treceri ilegale de frontieră în Burgenland, anul acesta au fost 190. La conferința de implementare de săptămâna viitoare de la Geneva vom face eforturi pentru ca acest pact să fie adus la viață: cu încă unul. afirma ministrul de interne austriac, Gerhard Karner.”