Italia: Lovitura pentru Giorgia Meloni cu Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT al PE, Aderarea Romaniei la Schengen Afectata

Italia si Giorgia Meloni primesc o lovitura oficiala de ultim moment de la Parlamentul European, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen fiind afectata.

Italia Lovitura Giorgia Meloni Anuntul Oficial ULTIM MOMENT al PE, Aderarea Romaniei Schengen Afectata

Italia si Giorgia Meloni primesc o lovitura foarte dura, impreuna cu Karl Nehammer al Austriei, Pedro Sanchez al Spaniei, sau Ursula Von der Leyen, dupa ce Parlamentul Europeana decis ca acordul incheiat cu Egipt trebuie anulat, ceea ce ar afecta aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca ar putea duce la o crestere uriasa a migratiei in cursul urmatorilor ani.

Italia a fost una dintre tarile participante la semnarea unui acord, in numele UE, pentru sustinerea financiara a Egiptului cu 7 miliarde de euro, in scopul reducerii numarului de migranti care ajung pe teritoriul european, ceva ce Karl Nehammer dorea de mult, pentru a fi convins sa permita si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, poate chiar in anul 2025.

Italia a sustinut puternic proiectul, prin Giorgia Meloni, dar Parlamentul European il vrea rupt pentru ca ignora probleme grave cu respectarea drepturilor omului in Egipt, masurile autoritare ale presedintelui, dar si procedura neobisnuita de acordare a banilor, fara acordul sau, iar asta poate intarzia sau chiar bloca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in viitor.

“Acordul de mai multe miliarde de dolari semnat de UE cu Egipt pentru a opri migranții trebuie rupt. Acest lucru este solicitat de Parlamentul European care acuză Comisia că nu a ținut cont de situația gravă a drepturilor omului și a libertăților fundamentale din țara nord-africană.

Acordul urmărește să redreseze economia instabilă a țării, cu scopul de a o stabiliza și de a evita o creștere a fluxurilor migratorii către UE. Pactul, însă, a fost semnat prin ocolirea Camerei Europene, care nu a putut atinge mingea cu privire la alocarea a peste 1 miliard de euro pentru asistență macrofinanciară care a fost activată printr-o procedură de urgență.”