ANM: Informarea Meteo Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 15 Mai 2024

ANM a emis o informare meteo oficiala de ultim moment in Romania pe 15 mai 2024, iata ce fenomene meteo severe sunt aduse in atentia noastra.

ANM Informarea Meteo Oficiala ULTIM MOMENT Romania 15 Mai 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o informare meteo oficiala de ultim moment in Romania pe 15 mai 2024, aducandu-ne in imediata atentie un cod galben meteorologic, care va afecta mai multe regiuni din tara noastra, asta in conditiile in care meteorologii vorbesc despre inrautatirea vremii I ncursul urmatoarelor ore.

ANM explica mai jos ca vorbim despre vant, care poate atinge viteze de pana la 70 km/h in anumite regiuni, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pe care intentionam sa le facem, mai ales ca situatia va continua in cursul urmatoarelor ore, asa cum descriu expertii in meteorologie mai jos.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 15 mai.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: județul Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în județul Caraș-Severin vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70 km/h.

Notă: Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.