Italia: Presiunea Oficiala de ULTIM MOMENT a Giorgiei Meloni in UE, cum AJuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia pune presiune oficiala pe Europa cu o problema critica, anuntul de ultim moment care ajuta finalizarea aderarea Romaniei la Schengen.

Italia Presiunea Oficiala ULTIM MOMENT Giorgiei Meloni UE AJuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia pune presiune pe Uniunea Europeana, un anunt oficial de ultim moment al Giorgiei Meloni aducandu-ne in atentie una dintre marile probleme cu care se confrunta Europa, migratia, iar premierul italian cere noi masuri pentru reducerea ei, ceea ce va contribui la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, dar numai daca masurile vor avea succes, in final.

Italia ne spune, prin Giorgia Meloni, ca primirea de migranti si redistribuirea lor nu este o solutie dorita acum, ci deportarea acestora catre tari terte, sau blocarea migratiei catre Europa prin tari terte, ambele solutii fiind de folos pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen cat mai repede, chiar daca procesul va fi unul de lunga durata, din pacate.

Italia spune ca pe ruta centrala a Marii Mediterane, traficul de migranti a scazut cupeste 60%, Giorgia Meloni declarand ca aceasta ar fi o victorie majora de-a sa, insa vrea si mai multe masuri pentru blocarea plecarilor din tari terte catre Europa, iar multumita acestor masuri, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar putea avea loc in 2025.

“Acordurile cu țările nord-africane nu sunt doar posibile, ci și necesare. Este una dintre marile probleme pe care Italia le-a adus la masa UE. Când am ajuns în Europa, acum un an și jumătate, singura dezbatere europeană în materie de migrație a fost redistribuirea.

Ungaria se opune redistribuirii, dar se opun și națiunile considerate mai pro-europene. Nu știu că am redistribuit mulți oameni în Franța și Germania. Singura dezbatere care poate aduce interesele tuturor este cum putem opri migrația ilegală. Strategia noastră dă roade. Astăzi, migranții pe ruta centrală a Mediteranei au scăzut cu peste 60%. declara Giorgia Meloni, premierul Italiei.”