Ministerul Apararii: Multiple Informari Oficiale de ULTIM MOMENT privind Actiunile Armatei Romane in Plin Razboi

Ministerul Apararii transmite o serie de informatii oficiale de ultim moment cu privire la actiunile Armatei Romane in plin razboi, iata deciziile luate.

Ministerul Apararii Multiple Informari Oficiale ULTIM MOMENT Actiunile Armatei Romane Plin Razboi

Ministerul Apararii a publicat multiple informari oficiale de ultim moment cu privire la militarii Armatei Romane si actiunile desfasurate in ultimele zile, participare cu NATO la exercitiul Wind Spring 24 fiind de maxima importanta pentru intarirea cooperarii, la fel ca si participarea la exercitiul CBRN “Vigilant Guard”, de catre Fortele Navale Romane.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre Fregata “Regina Maria”, care participa la misiunea EUNAVFOR MED IRINI in Marea Mediterana, in a doua jumatate a lunii iunie, ea executand o serie de exercitii speciale in perimetrul sau, procedurile urmand a continua in perioada urmatoare, conform declaratiilor oficiale.

“𝐌𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐢 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭̗𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨 𝐳𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐚! De la lupta în tranșee la cea în localitate, instrucția în cadrul exercițiului Wind Spring 24 urmărește să atingă o gamă largă de situații care pot apărea pe câmpul de luptă modern, indiferent de complexitatea acestora. Ne instruim pentru a ne perfecționa deprinderile, iar de această dată, îi avem alături de noi și pe militarii din cadrul Grupului de Luptă NATO (FLF BG – FRA FN).

Ocazie ce ne oferă prilejul de a ne dezvolta într-un cadru multinațional. Forțele Navale Române prezente la exercițiul CBRN “Vigilant Guard” în Statele Unite ale Americii. Acest exercițiu a testat capacitatea militarilor de a răspunde la scenarii de dezastre naturale. Într-unul dintre evenimentele din timpul exercițiului, o fabrică chimică a fost distrusă de un uragan.

Astfel că civilii au fost evacuați și aduși pentru a fi decontaminați și tratați medical. Militarii CBRN români au colaborat cu militarii Gărzii Naționale ale statului Alabama, demonstrând că putem opera fără probleme împreună în situațiile criză. Militarii români au avut oportunitatea de a testa în poligon aruncătoarele de grenade americane M320 GLM și Mark19.

Fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale la bord, a acostat duminică, 12 mai, în Baza Navală din Souda, Insula Creta, Grecia, după ce joi, 9 mai, a executat manevra de plecare din locul de staționare permanent din Portul Militar Constanța, pentru a participa la Operația navală sub egida Uniunii Europene, EUNAVFOR MED IRINI, în Marea Mediterană, până în cea de-a doua jumătate a lunii iunie.

Pe durata marșului de dislocare în teatrul de operații din Marea Mediterană, nava a executat o serie de exerciții specifice perioadei de integrare în cadrul operației, activități care au crescut gradual în intensitate și care au avut rolul de a întări coeziunea personalului și de a pregăti nava pentru provocările impuse de specificul misiunii.”