Ministrul Agriculturii Anunta Noi Masuri Oficiale de ULTIMA ORA pentru Fermierii din Toata Romania

Ministrul Agriculturii anunta noi masuri oficiale de ultima ora pentru fermierii din toata Romania, iata ce decizii sunt aplicate de acum.

Ministrul Agriculturii Anunta Noi Masuri Oficiale ULTIMA ORA Fermierii Toata Romania

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că fermierii vor primi în curând ajutorul financiar promis de 100 de euro pe hectar pentru sectorul vegetal și 100 de euro echivalent UVM (unitate vită mare) pentru sectoarele suin și avicol. Această măsură vine ca răspuns la criza cauzată de conflictul din Ucraina și reprezintă o susținere esențială pentru fermierii români.

“Ne-am onorat angajamentele luate în fața fermierilor. Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro pe hectar pentru sectorul vegetal și 100 de euro echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol,” a declarat Barbu. Bugetul total alocat acestui program a fost mărit la 1,86 miliarde de lei pentru a asigura că toți beneficiarii eligibili primesc sprijinul financiar promis.

Distribuția fondurilor se va face după cum urmează:

  • Peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal.
  • Peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci.
  • Peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

“Actul normativ care permite efectuarea plăților este pregătit și va fi adoptat în următoarea ședință de guvern. Imediat, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili,” a adăugat ministrul.

Florin Barbu a subliniat angajamentul ferm al Guvernului față de fermieri: “Ne ținem de cuvânt și ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuțiilor cu reprezentanții fermierilor. Le mulțumesc fermierilor pentru încredere! Acest Guvern respectă munca fermierilor noștri și susține afacerile românești care produc hrană sănătoasă.”

Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea agriculturii românești, oferind fermierilor resursele necesare pentru a continua să producă hrană de calitate pentru populație.