Ministrul Sanatatii Vorbeste despre Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Sistemul de Sanatate din Romania

Ministrul Sanatatii vorbeste despre deciziile oficiale de ultim moment pentru sistemul de sanatate din Romania, iata ce masuri sunt aplicate.

Ministrul Sanatatii Vorbeste Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT Sistemul Sanatate Romania

Ministrul Sanatatii aduce in imediata atentie a romanilor o serie de masuri de ultima ora luate la nivel national, iar asta pentru ca Alexandru Rafila ne vorbeste despre o investitie foarte importanta facuta la Oradea, cu bani din PNRR, acolo unde Spitalul de Boli Infectionase va fi primul construit dupa revolutie, avand avand un numar mare de paruti construite.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre problema mare a personalului, care cam lipseste din unele unitati medicale din Romania, Alexandru Rafila confirmand faptul ca problema nu este data de faptul ca nu exista oameni, ci ca distributia acestora nu este una uniforma, astfel incat sa permita acoperirea nevoilor existente.

“Construim cel mai mare proiect, cu cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea prin #PNRR. Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea este singurul spital public care va fi construit în județul Bihor de la Revoluție și până în prezent. Construcția se va ridica pe 4 etaje și va avea: o zonă de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zonă de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zonă de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor. 20 de paturi în regim de spitalizare de zi şi 11 paturi pentru terapie intensivă, cu un total de minimum 249 de paturi şi maximum 326 de paturi un compartiment pentru urgenţe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite: boli infecţioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri, spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale. Investiția se ridică la peste 537 milioane lei fără TVA.

Sigur că avem o strategie care aşa se şi numeşte – Strategia resurse umane în sănătate. Nu se referă neapărat numai la Spitalul Judeţean de aici din Piatra Neamţ. O să vedeţi că lucrul acesta e posibil, să asigurăm resursele umane. Să ştiţi că mai este o chestiune. Nu ducem lipsă de resurse umane calificate, ci de o repartiţie în ţară care nu este echilibrată.

De exemplu, în Bucureşti avem de două ori mai mulţi medici. Veniturile au crescut începând cu anul 2018, de trei ori pentru medici, de două ori şi jumătate media Uniunii Europene, mai mulţi medici. Deci e clar că ceea ce ne dorim este să convingem tinerii medici să se stabilească într-un loc. Atunci noi trebuie să le oferim ceva în schimb.

Veniturile au crescut substanţial, ştiţi bine, începând cu anul 2018, de trei ori pentru medici, de 1,5 ori pentru asistenţii medicali. Prin spitalele pe care le construim le oferim un confort profesional. Toată lumea doreşte să lucreze în instituţii medicale nu numai noi, dar şi dotate şi organizate modern.”