Austria: Semnal de ALARMA Oficial de la Viena, cand se Finalizeaza Aderarea Romaniei la Schengen

Austria trage un semnal de alarma oficial direct de la Viena, iata ce impact are pentru cand se finalizeaza aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Semnal ALARMA Oficial Viena cand Finalizeaza Aderarea Romaniei Schengen

Austria trage un nou semnal de alarma prin Gerhard Karner, punand in discutie finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul austriac aduce in discutie problema majora a cererilor de azil depuse de catre cetatenii sirieni, care nu pot fi deocamdata deportati in zonele de origine, considerate nesigure din cauza razboiului civiil din tara.

Austria vrea ca regiunile din Siria, catre care nu pot fi deportati acum cetatenii sirieni, sa fie reanalizate pentru a se vedea in ce masura deportarile catre aceste zone sunt posibile, Cipru punand aceasta problema in discutie intr-o recenta intalnire a ministrilor de interne ai UE, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar putea fi serios ajutata.

Austria face aceste cereri in contextul in care numarul cererilor de azil depuse pe teritoriul sau este oricum in scadere, astfel ca vorbim doar despre masuri care au menirea de a reduce si mai mult interesul migrantilor, dar ele pot ajuta extrem de mult finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, poate chiar mai devreme decat spera multi oameni acum.

“Sunt recunoscător Ciprului pentru această inițiativă. Un sistem echitabil de azil are nevoie și de posibilitatea de a deporta oamenii. În prezent există deja repatriați voluntar în Siria, inclusiv din Austria. De aceea acum dorim să facem primii pași pentru permite deportările în viitor.

Pe lângă întoarcerea voluntară în Siria, există deja deportări ale sirienilor din Austria în alte state ale UE. În cazul în care situația din Siria ar fi reevaluată, ar putea exista și o schimbare în recunoașterea cererilor de azil. În Uniunea Europeană, Agenția UE pentru Azil evaluează securitatea țărilor de origine. Ultima actualizare pentru Siria a fost în aprilie 2024.”