Ministrul Educatiei: Importante Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT, in Aplicare in Scolile Romaniei!

Ministrul Educatiei anunta o serie de importante masuri oficiale de ultim moment, care vor fi puse in aplicare in scolile Romaniei, ce vrea Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Importante Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Aplicare Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei anunta oficial pentru milioane de elevi din Romania, o decizie oficiala de ultim moment extrem de importanta pentru viitorul tinerilor, iar asta pentru ca Ligia Deca vrea ca in scoli sa fie facute cursuri de siguranta rutiera, pentru ca elevii sa fie protejati in momentul in care ies din case si se plimba prin lume.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum ar trebui sa fie puse in aplicare aceste cursuri de educatie rutiera in cazul tinerilor din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre masuri pe care Ligia Deca le vrea implementate la scara larga in randul elevilor din toata tara, iar mai multe detalii in legatura cu tot, aveti chiar acum mai jos.

“Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții, este firesc să ne asigurăm că tinerii și copiii din societatea noastră beneficiază de sprijinul necesar pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.

Siguranța rutieră este o responsabilitate comună, care necesită acțiuni concrete și coordonate. Strategia a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern nr. 682/2022 și este un document de politici publice ce stabilește cadrul și planificarea implementării obiectivelor și planurilor de acțiune în domeniul siguranței rutiere, definite ca atare în acord cu normele și liniile directoare ale noilor politici ale Uniunii Europene (UE).

Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții este firesc să ne asigurăm că persoanele cele mai importante din societatea noastră, copiii, sunt cele care beneficiază de sprijinul nostru pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.

În continuarea eforturilor de creștere a gradului de siguranță rutieră a elevilor, Ministerul Educației invită organizațiile neguvernamentale cu activitate relevantă în domeniu, companiile private și alte entități să ofere cadrelor didactice, părinților și elevilor resurse educaționale cu caracter deschis pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere.

Toate resursele propuse vor fi verificate de Ministerul Educației din punct de vedere al originalității (antiplagiat) și al relevanței pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin Strategia națională privind siguranța rutieră pentru perioada 2022 – 2030 (adoptată prin Hotărârea Guvernului nr. 682/2022). Resursele propuse de organizații sau instituții vor fi diseminate de Ministerul Educației prin publicarea linkului către materialele respective în această secțiune.”