Ministerul Apararii: Multiplele Actiuni Oficiale de ULTIMA ORA ale Armatei Romane cu NATO, in Plin Razboi

Ministerul Apararii anunta multiple actiuni oficiale de ultima ora ale Armatei Romane impreuna cu NATO, in plin razboi in Ucraina, deciziile luate.

Ministerul Apararii Multiplele Actiuni Oficiale ULTIMA ORA Armatei Romane NATO Plin Razboi

Ministerul Apararii aduce in imediata noastra atentie multiple actiuni oficiale de ultima ora ale Armatei Romane, derulate impreuna cu NATO, in plin razboi in Ucraina, prima vizand cercetasii Brigazii 51, care au desfasurat instructie tactica pentru traersarea si fortarea raurilor ci barci pneumatice, in timp ce militarii Brigazii 81 au desfasurat exercitii FTX la Cincu.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre exercitiul multinational, cu NATO, “EAGLE STEEL 24”, care s-a desfasurat la Turga, despre tragerile de artilerie care au avut loc la Cincu de catre Batalionul 817, insa si despre detasamentul de 35 de militari si 3 aeronave F16MLU, care au fost dislocati la baza aeriana Beja din Portugalia, pentru un exercitiu multinational.

“În această perioadă, cercetașii din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” desfășoară „Tabăra de instrucție la apă”. În cadrul procesului de instruire, cercetașii execută exerciții tactice, traversarea și forțarea râurilor cu ajutorul bărcilor pneumatice și a mijloacelor improvizate, îmbinând cunoștințele tactice cu cele topografice, de acordare a primului ajutor și de supraviețuire, pentru a fi în măsură să acționeze în orice mediu, indiferent de teren sau de stare a vremii.

48 de ore în câmp deschis. Militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au desfășurat, în poligonul Centrului de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, un exercițiu de tip FTX (exercițiu tactic în teren), menit să evalueze capacitatea operațională a tuturor structurilor implicate. Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a angrenat forțele de manevră, sprijin de luptă și sprijin logistic din cadrul marii unități.

Exercițiul multinațional „EAGLE STEEL 24”, la final! Pe parcursul ultimei săptămâni, militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă”, din Turda, s-au antrenat alături de camarazii francezi și belgieni, în scopul evaluării interoperabilității și armonizării tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice. Ceremonia militară care a marcat încheierea „EAGLE STEEL 24” a avut loc vineri, 17 mai, în poligonul Bogata din județul Cluj.

Atenție! Trage artileria! In poligonul din Cincu, s-au auzit comenzi scurte și precise, urmate de mișcări îndelung exersate și de pocnetul sec al metalului. Apoi, liniștea dealurilor din poligon a fost spartă de sunetul exploziilor proiectilelor trase de artileriștii Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș”, rând pe rând, obiectivele fiind distruse. La nivelul subunităților, s-a urmărit perfecționarea deprinderilor comandațiilor de secție și baterie în executarea misiunilor de foc primite într-un timp optim și într-un mod eficient, astfel încât fiecare țintă să fie distrusă.

Din 20 mai, un detaşament format din aproximativ 35 de militari şi 3 aeronave F16MLU din cadrul Bazei 86 Aeriană Borcea ,,Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” a fost dislocat în Baza Aeriană Beja, Portugalia. În următoarele 3 săptămâni, militarii vor participa la un exerciţiu multinaţional organizat şi planificat de Forţele Aeriene Portugheze, REAL THAW 24.”