Actiunile Ministerului Apararii Nationale foarte IMPORTANTE pentru Romania in Contextul Razboiului

Ministerul Apararii Nationale transmite o serie de informatii importante cu privire la actiunile pentru Romania in contextul razboiului din Ucraina.

Actiunile Ministerului Apararii Nationale IMPORTANTE Romania Contextul Razboiului

Ministerul Apararii Nationale aduce in imediata atentie a milioane de romani o foarte importanta actiune derulata in ultimele zile pentru Romania, iar asta deoarece Secretarul de Stat pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale, Simona Cojocaru, a fost prezenta in Franta, zilele trecute, pentru o intrevedere cu omologul sau local.

Ministerul Apararii Nationale vorbeste mai jos despre detaliile din spatele acestei discutii foarte importante pentru Romania, iar asta in contextul in care vorbim despre o cooperare foarte stransa intre tarile noastre, in special in contextul razboiului din Ucraina, mai multe detalii importante fiind disponibile mai jos.

“Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut joi, 23 mai, o întrevedere cu directorul general pentru relații internaționale și strategice din cadrul Ministerului Apărării francez, Alice Rufo, în marja Black Sea and Balkans Security Forum.

Cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiune, eforturile de contracarare a efectelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, pregătirea summitului NATO de la Washington și sprijinirea Republicii Moldova. De asemenea, un subiect important a fost cel referitor la aspectele politico-militare ale parteneriatului strategic dintre Franța și România.

Simona Cojocaru și Alice Rufo au subliniat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică și rolul esențial al Grupului de Luptă al NATO din România în consolidarea credibilității și eficienței posturii colective din regiunea Mării Negre. Totodată, ambele părți au exprimat susținere fermă pentru parcursul european al Republicii Moldova și Ucrainei.

De asemenea, secretarul de stat român a evidențiat că, în actualul context de securitate, cu impactul generat de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, este crucială menținerea unității și continuarea sprijinului pentru Ucraina. În cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, secretarul de stat Simona Cojocaru și directorul general Alice Rufo.

Au participat împreună în panelul pe tema garanțiilor de securitate pentru Ucraina, alături de Olga Reznikova, cercetător la Institutul Național pentru Studii Strategice din Ucraina, generalul (r) Ben Hodges, generalul (r) Sir James Everard, Maia Otarashvili, director al Programului Eurasia la Foreign Policy Research Institute din SUA și François Heisbourg, consilier special la Fondation pour la Recherche Stratégique (FRS) din Franța.”