In Plin Razboi, Armata Romana ne Aduce in Atentie Doua Importante Actiuni Oficiale ale Militarilor

Armata Romana transmite in plin razboi in Ucraina doua foarte importante actiuni oficiale ale militarilor romani, iata ce trebuie sa stie multa lume.

In Plin Razboi Armata Romana Aduce Atentie Doua Importante Actiuni Oficiale Militarilor

Armata Romana ne pune in imediata atentie o actiune extrem de importanta pentru toata Romania, derulata in cursul zilelor trecute, iar asta pentru ca a vut loc transferul de autoritate intre a IV-a si a V-a rotatie a Contingentului Militar Portughez dislocat in Romania ca parte a participarii noastre la NATO, mai mult detalii fiind disponibile acum mai jos.

Armata Romana vorbeste deasemenea in mod oficial si despre ceea ce s-a intamplat in cadrul exercitiului multinational WIND SPRING 24, care s-a terminat zilele trecute, la el participand multiple forte cu militari romani si ale altor tari din cadrul NATO, iata si cat de important este acest eveniment pentru toata Romania, conform autoritatilor.

“În data de 23 mai, s-a mai întors încă o filă din cartea de istorie a prezenței forțelor Alianței pe teritoriul României, prin desfășurarea ceremoniei prilejuite de transferul de autoritate dintre a IV-a și a V-a rotație a Contingentului Militar Portughez dislocat în România. Le dorim drum bun către casă militarilor rotației a IV-a și mult succes în activitățile viitoare de pregătire pentru cei din rotația a V-a.

Exercițiul multinațional „WIND SPRING 24”, la final În data de 23 mai, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a desfășurat, în facilitățile de instruire din Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, faza finală a exercițiului multinațional „WIND SPRING 24”, care a inclus prezentarea unei secvențe cu trageri de luptă, de tip LFX (Live Fire Exercises).

Activitatea, care a avut loc în prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul-maior Bogdan Cernat, a comandanților de unități și mari unități din cadrul diviziei, a presupus planificarea, integrarea și executarea focului cu armamentul ușor și greu de infanterie, artilerie și focul platformelor aeriene.

Aproximativ 1500 de militari, cu peste 360 de mijloace tehnice, din Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au participat, în perioada 7-24 mai, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov și în poligonul Bogata din județul Cluj, la exercițiul multinațional „WIND SPRING 24”. Alături de militarii români s-au instruit aliații francezi și belgieni din cadrul Grupului de Luptă al NATO din România.

Precum și parteneri din Armata Națională a Republicii Moldova. „WIND SPRING 24”, care a fost conectat la exercițiul „SWIFT RESPONSE 24”, a urmărit dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern, precum și creșterea încrederii, înțelegerii, transparenței și nivelului de interoperabilitate între structurile aliate și partenere.”