Victoria Oficiala de ULTIM MOMENT a lui Nicusor Dan, Masurile Anuntate pentru Bucuresti

Nicusor Dan a anuntat in mod oficial o victorie foarte importanta pentru Bucuresti, informarea publica a primarului General al Capitalei acum.

Victoria Oficiala ULTIM MOMENT Nicusor Dan Masurile Anuntate Bucuresti

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat cele mai recente realizări în materie de infrastructură și reglementări urbanistice.

Marcaje Rutiere și Semnalizare în Cartierul Henri Coandă

Nicusor Dan a anunțat că echipele Administrației Străzilor au finalizat cu succes montarea indicatoarelor rutiere și trasarea marcajelor pe străzile din cartierul Henri Coandă, conform calendarului de lucrări stabilit. “Continuăm să trasăm marcaje rutiere pe străzile unde nu există, pentru a asigura o circulație rutieră mai sigură și mai fluidă,” a declarat Nicușor Dan.

Proiecte în Derulare pe Strada Nisipoasa

Pe strada Nisipoasa, administrația locală este în etapa de realizare a proiectului tehnic. Execuția lucrărilor va începe imediat după finalizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, inclusiv a branșamentelor și racordurilor pentru riverani. “Aceste lucrări sunt în plină desfășurare și se vor încheia până în toamnă,” a asigurat Nicusor Dan.

Victorie Legală împotriva Dezvoltatorilor Imobiliari

Un alt punct important al conferinței a fost decizia Tribunalului București de a respinge solicitarea One Properties de anulare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al zonei protejate din jurul Palatului Modrogan. Această hotărâre confirmă legalitatea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București din anul 2000 (HCGMB nr. 279/2000) privind stabilirea zonelor protejate construite.

Protejarea Zonelor Istorice ale Bucureștiului

“Am prezentat astăzi, în cadrul conferinței de presă, modul în care proiectul imobiliar de pe Aleea Modrogan nr. 1 reprezintă un exemplu clar de mafie imobiliară,” a declarat Nicusor Dan. Ansamblul de locuințe a fost construit pe spațiul verde al monumentului istoric Palatul Modrogan pe baza unei autorizații emise în mandatul anterior. În urmă cu un an și jumătate, instanțele au suspendat atât PUZ-ul, cât și autorizația de construire.

“Este primul litigiu care se finalizează, iar instanța Tribunalului București a constatat că PUZ Zone Protejate este o documentație legală, care protejează zonele istorice ale orașului,” a subliniat Nicusor Dan. Reglementarea PUZ Zone Protejate, emisă acum 24 de ani, a început să fie aplicată cu rigurozitate abia în mandatul actualei administrații.

Litigii în Derulare

În baza acestui PUZ, administrația a respins cererile de emitere a unor autorizații de construire care depășeau înălțimea, distanțele laterale, procentul de ocupare al terenului și coeficientul de utilizare al acestuia. “După ce instanțele au anulat pe bandă rulantă autorizații emise de fosta administrație pentru construcții ilegale în zona istorică, au început un șir de litigii prin care diverși privați au încercat să anuleze această documentație.

Încă există aproximativ zece litigii în derulare, însă am toată încrederea în instanțele de judecată,” a concluzionat Nicușor Dan. Nicusor Dan se angajează să continue lupta pentru un București mai sigur, mai bine organizat și respectuos față de patrimoniul său istoric.