Masura Oficiala de ULTIM MOMENT a Italiei prin Giorgia Meloni Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen

Italia anunta o masura oficiala de ultim moment a Giorgiei Meloni, ce decizie radicala a luat si cum intarzie aderarea Romaniei la Schengen.

Masura Oficiala ULTIM MOMENT Italiei Giorgia Meloni Intarzie Aderarea Romaniei Schengen

Italia a luat, prin premierul Giorgiei Meloni, o maura oficiala de ultim moment, extrem de importanta, pentru Europa, insa din pacate ea va duce la o intarziere a aderarii Romaniei la Schengen, cel mai probabil, iar asta pentru ca se prelungeste starea de urgenta in tara din cauza migrantilor, ceea ce ii va da “apa la moara” lui Karl Nehammer.

Italia se confrunta cu un numar mai mic de migranti in 2024 decat in 2024, insa ministerul de interne al tarii se teme ca situatia se va inrautati peste vara, cand vremea va fi mai buna si se va putea calatori mai usor pe mare, astfel ca se prelungeste starea de urgenta din cauza migratiei, ceea ce poate intarzia aderarea Romaniei la Schengen.

Italia a fost un aliat de nadejde al Romaniei in ceea ce priveste aderarea la Schengen, insa Giorgia Meloni pare sa actioneze complet diferit acum, ceea ce desigur ca nu este o veste prea buna pentru noi, insa poate ca Roma ne va ajuta pe alte cai, pentru a-l convinge pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau din 2022.

“Starea de urgență a fost prelungită cu încă șase luni ca urmare a creșterii excepționale a fluxurilor de migranți care intră pe teritoriul național pe rutele de migrație mediteraneene. Prelungirea a fost solicitată cu o notă a MAI, care reprezenta caracterul excepțional al situației actuale.

Evoluția complexă a scenariului de criză internațională, menită să declanșeze valuri crescânde de migrație care ar putea ajunge pe coastele mediteraneene prin Libia, precum și prognoza unei noi creșteri semnificative a intrării de străini. cetățenilor să intre în Italia, în lumina stabilizării condițiilor meteorologice și maritime favorabile, pe măsură ce sezonul estival se apropie.”