Romania: Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT cu UE si Masuri pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania publica un proiect oficial de ultim moment impreuna cu UE si anunta masuri noi pentru finalizarea aderarii la Schengen, cat mai rapid posibil.

Romania Proiectul Oficial ULTIM MOMENT UE Masuri Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta prin intermediul MAI o serie de noi masuri oficiale de ultim moment, puse in aplicare pentru a asigura finalizarea aderarii la Schengen intr-o perioada cat mai scurta de timp, iar asta pentru ca, Politia de Frontierea realizeaza un proiect impreuna cu UE pentru achizitia de noi dotari pentru protejarea mai eficienta a granitelor si impiedicarea traficului de migranti.

Romania vrea sa-si intareasca semnificativ protectia granitelor, asa cum a cerut si Austria pentru a facilita finalizarea aderarii la Schengen intr-un termen cat mai scurt de timp, iar in acest scop cumpara zeci de autospeciale de diverse tipuri, ATV-uri, barci gonflabile, cu o valoare estimata de peste 5 milioane de euro, conform proiectului creat de MAI pentru finantarea UE.

Romania respecta, practic, angajamentele pe care si le-a luat in fata partenerilor europeni pentru protejarea granitelor Schengen si a facilita finalizarea aderarii la Schengen, 75% dintre bani fiind nerambursabili si oferiti de UE, iar multumita investitiilor ar trebui sa fie redus substantial traficul de migranti ilegali catre Austria si alte tari, deci veto-ul ar trebui sa fie ridicat.

“Proiectul vizează achiziționarea de echipamente și vehicule specializate de către IGPF, IGPR și IGJR, în vederea consolidării capacităților de supraveghere la frontierele externe, cu accent pe terenul dificil, cu scopul de a preveni și combate migrația ilegală și criminalitatea transfrontalieră. Obiective: consolidarea capacităților de patrulare și supraveghere la frontierele externe, cu focalizare pe zonele dificile și greu accesibile.

Creșterea eficacității și eficienței operațiunilor de control la frontieră, inclusiv prevenirea și depistarea traficului ilegal de persoane și contrabandei. Imbunătățirea capacităților de răspuns la situații de urgență și de gestionare a frontierelor în contextul securității naționale și europene. afirma proiectul MAI.”